Mijloacele de transport în comun din București au fost spălate și dezinfectate în weekend

Ultima actualizare: 24-11-2020 19:17
curatare stb
STB

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București au fost spălate și dezinfectate în acest weekend, într-o operațiune de igienizare derulată de STB în depouri.

Nu mai puțin de 736 de vehicule au fost spălate temeinic în interior, a precizat Societatea de Transport București duminică, într-un comunicat.

Au fost igienizate şi dezinfectate 369 de autobuze, 144 de troleibuze şi 223 de tramvaie, dar şi 480 de refugii.

Sâmbătă şi duminică, peste 400 de angajaţi au fost implicaţi în acţiunea de curăţenie a tuturor vehiculelor aflate în circulaţie, pentru a asigura condiţii igienico-sanitare optime călătorilor, respectând măsurile de prevenire a infecţiei cu virusul SARS-COV-2, conform prevederilor legale, a precizat STB în comunicat.

Din imaginile publicate de corespondentul Șitrilor ProTV Vitalie Cojocari se vede cum angajații STB au scos mai multe sticle de bere, doze și hârtii dintr-un autobuz.

„Operaţiunile de igienizare şi dezinfecţie ale vehiculelor de transport călători s-au realizat prin pulverizarea în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, a unei ceţe dense de decontaminare, pe baza unei substanţe speciale care distruge viruşii. Toate mijloacele de transport au trecut apoi printr-un proces tehnologic ce presupune: măturarea umedă a salonului de călători şi a treptelor scărilor, spălarea treptelor scărilor, ştergerea prafului de pe: scaune, pervaze, ferestre, dezinfectarea validatoarelor, barelor de susţinere şi a mânerelor de la scaune prin ştergere cu soluţie dezinfectantă, curăţarea uşilor, a pereţilor laterali şi a elementelor de articulaţie", au precizat reprezentanții STB.

Totodată, au fost curăţate cele 480 de refugii împreună cu mobilierul, borne, copertine, garduri de separare a căii de rulare.

STB are cinci staţii de spălare moderne în depourile Colentina, Titan, Vatra Luminoasă, Berceni şi Bujoreni.

Reprezentanţii STB fac apel la înţelegerea şi cooperarea tuturor călătorilor pentru a menţine, pe parcursul întregii zile, condiţiile de curăţenie corespunzătoare, mai ales că acestea pot fi afectate atât de încărcarea vehiculului, cât şi de comportamentul inadecvat al anumitor călători, dar şi de condiţiile meteo.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO