Metoda "adoptia la bloc", calea prin care 1600 de maidanezi din Capitala isi vor putea gasi adapost


Ultimul update: Duminica 22 Septembrie 2013 07:03
Data publicarii: Joi 19 Septembrie 2013 19:22
Categorie: Stiri actuale

Solutie inedita gasita de autoritatile din sectorul 4 al Capitalei pentru rezolvarea problemei maidanezilor.

Fiecare bloc poate adopta un caine comunitar si sa-l tina intr-un spatiu inchis. Animalul nu trebuie lasat in strada, iar asociatia de locatari poate raspunde penal pentru el.

Pe Aleea Ornamentului locuieste de acum cu forme legale Bella - primul caine adoptat de o asociatie de proprietari. A ajuns aici pentru ca 50 plus 1 dintre proprietarii de locuinte din acest imobil au semnat intr-un tabel ca sunt de acord ca animalul sa ramana langa bloc.

"Iti iei angajament ca va sta intr-un spatiu inchis, ca va fi hranit. Ea a crescut aici de 16 ani si o iubim toti", spune o locatara.

Astfel de afise au impanzit blocurile din sectorul 4 prin care locatarii sunt anuntati ca pot pastra cainele blocului. Cu bune si cu rele. Persoana careia i se incredinteaza animalul raspunde daca patrupedul se dovedeste agresiv.

Este si motivul pentru care in alte scari de bloc intrebarea "sa pastram sau nu maidanezul" a generat discutii aprinse printre vecini. In timp ce aceasta doamna face lobby printre locatarii sa semneze, o alta isi striga nemultumirea de la fereastra.

"Avem nevoie de odihna nu de latrat si de muscat si de urlete, sa-l ia acasa si sa doarma cu el in pat. Nu poate sa intre nimeni in scara ca il face praf", spune o locatara.

"Noi le-am dat posibilitatea sa aleaga, vine si raspunsul initiatorilor proiectului. "Este un mic referendum la scara de bloc. Vrei catel? Ia-l, responsabilizeaza-te, stiu pe cine trag la raspundere, asuma-ti ca-l ingrijesti si daca se intampla ceva. Daca nu il iau si il duc la adapost", spune Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

1600 de blocuri sunt in sectorul 4 ceea ce insemna ca tot pe-atatia caini ar putea avea un adapost. Este insa legala aceasta masura? Depinde pe cine intrebi.

"Pot adopta persoanele fizice si persoanele juridice. Persoanele juridice sunt asociatiile de proprietari, deci totul este in perfecata legalitate", spune Bogdan Ciuca, presedinte Comisia juridica, de disciplina si imunitati.

"Este ilegal si neconstitutional, un exercitiu de imagine", spune Vduva Silviu, consilier PMB.
 

Ultimele clipe din viata lui Ionut. Fratele acestuia a dat prima marturie in fata psihologului
VIDEO PROTVPLUS.RO