Mesajul unui elev maghiar, dupa ce baiatul cu tricolorul a fost amenintat: "Eu am un vis. Sa fie pace"

Dată publicare: 18-03-2014 16:22
Dată actualizare: 21-03-2014 07:00


tanar

Adolescentul din Sfantu Gheorghe care s-a fotografiat cu steagul romanesc, sambata, si a pus imaginea pe Facebook a primit numeroase amenintari. Un prieten al sau, tot maghiar, i-a luat apararea.

 

Vazand ca prietenul sau este amenintat pentru ca a indraznit sa-si spuna punctul de vedere chiar de Ziua Maghiarilor, adolescentul a facut un apel la pace.

"Ce o sa castigam dupa cuvintele frumoase, ce asteptam noi dupa misiune aceasta? NUMAI IMPREUNA PUTEM CASTIGA! Daca chiar suntem atat de inteligenti atunci trebuie sa vorbim altcumva intr-un mod mai avansat (mai frumos, tolerant, prietenos) nu asa cum facem acuma noi (maghiari, romani) Prima data sa ne gandim bine ce vrem sa scriem, sa zicem, daca ajutam ceea ce zicem, scriem sau numai distrugem, si fim stresat. Cuvintele vin din inima, ce avem in inima, avem si in gura. Adica ceea ce gandim si simtim o sa iese din gura alcatuind propozitii sau aratam cumva ce avem, ce fel de valoare, ce suntem noi, ce viata vrem, avem in inima iubire, sau furie...copiii mai mici ce exemplu o sa vada si urmareste. Stiu acuma primesc si eu comentarii frumos pentru ca am scris opinia mea. Eu sunt maghiar, sunt mandru ca sunt maghiar! Dar inteleg bine cu romani, si Cosmin este prietenul meu, una dintre cele mai bune, nu stiu de ce a facut ce a facut, dar exemplele nostru arata ca putem intelege bine, traim bine, nu trebuie sa refuzam sansele", a scris acesta pe Facebook.

"Ultima propozitie si cu asta an terminat: Nimeni nu este perfect, toate lumea vrea o viata bune, cum dorim sa realizam visele nostur? Cine are dreptate, si cum pot arata ca eu am dreptate, si daca da? Ce o sa intampla? Primesc bursa sau bani de la guvern? Fiecare are dreptul lor propriu, și acest lucru este adevarat, dar ce ne castigem? acuma conflict, si provocare, asta merita chiar? Noapte buna tuturor! Eu am un vis. Sa fie pace, armonie intre noi si plani comune , prietenie adevarate si rezultatele bune....viata schimbata, dar nu asa cum este acuma. Nimeni nu este perfect numai Dumnezeu. Noi incercam doar cumva...",  continuat adolescentul.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO