Masurile luate de autoritatile din Romania, dupa atacul din Bruxelles. Zonele patrulate de politisti si jandarmi

22-03-2016 18:11


In Romania nivelul de alerta ramane precaut ceea ce indica un risc scazut de producere a unui atac terorist pe teritoriul nostru.

Cu toate acestea, acolo unde sunt obiective diplomatice, in scop preventiv, autoritatile romane au luat o serie de masuri suplimentare de protectie. Jandarmeria si politia au trimis mai multi oameni pe strazi, inclusiv in civil.

In urma atentatelor de la Bruxelles si in Romania au fost luate masuri. Spre exemplu, la mai multe obiective diplomatice, printre care ambasadele Belgiei si Frantei, au fost suplimentate echipajele de jandarmi care asigura paza si siguranta in zona.

Actiunea anti-terorista este coordonata de SRI care a decis sa actioneze preventiv.

"Tintele teroristilor nu mai sunt doar statele, ca entitati compacte, ci direct cetatenii, ca entitati individuale. Din aceste considerente, nu vad exagerate anumite masuri de prevenire ale oricaror actiuni pe profil antiterorist." potrivit directorului SRI.

Asa se face ca atat jandarmeria cat si politia sunt prezente in anumite zone din Capitala.

Desi nu a fost schimbat nivelul de alerta terorista in Romania, in acest moment in Bucuresti, in toate garile si la metrou politistii si-au intensificat misiunile de patrulare si supraveghere in zonele agglomerate. Si la aeroportul Henri Coanda au fost sporite masurile de siguranta. La vedere sau nu, jandarmi ofiteri SRI si politisti supravegheaza atent orice miscare ce poate parea suspecta.

Deocamdata in Romania nu exista un risc terorist astfel incat nivelul de alerta din tara noastra ramane unul precaut. Anul trecut SRI anunta ca 9 cetateni posibil teroristi au fost declarati indezirabili si au fost scosi din tara. Erau suspectati de legaturi cu ISIS. Alti 246 de indivizi nu au primit permisiunea de a intra in tara.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO