Maraton de vaccinare la Castelul Bran. Ce primesc cei care decid să se vaccineze aici

Dată publicare: 07-05-2021 17:29
Dată actualizare: 07-05-2021 19:25


Maraton de vaccinare la Castelul Bran. Ce primesc ...
Maraton de vaccinare la Castelul Bran. Ce primesc ...

S-a dat startul maratonului de vaccinare de la Castelul Bran. Vreme de o lună, în fiecare weekend, cei care se află în zonă ori turiștii care vor să viziteze obiectivul se pot imuniza cu serul Pfizer.

Sâmbătă și duminică, cei care vor să se imunizeze aici o pot face de la ora zece până la 8 seara, sâmbătă, respectiv 6 seara, duminică. Pentru doritori, parcarea va fi gratuită în apropierea castelului.

Inițiativa a apărut ca urmare a intenției guvernului de a deschide centre de vaccinare în unități private, dar și pentru a atrage turiști la castelul Bran și la pensiunile din zonă.

Acțiunea a început la ora 14, în clădirile Vămii Medievale din incinta domeniului Bran.

De la ora 14 de când a început maratonul s-au vaccinat aproape 100 de persoane. Mulți au venit de la Brașov și au mizat pe faptul că nu este aglomerat.

Elena a ajuns mai devreme cu o oră, alături de soțul ei - imunizat deja.

Elena: „Oricum mergeam în exucursie la Bran și i-am zis soțului eu mă voi vaccina la Bran. Toți din familia mea sunt vaccinați, așa m-am hotărât să mă vaccinez că altfel nu mă vaccinam, la Brașov sunt cozi interminabile."

Acești soți din Statele Unite ale Americii locuiesc în Brașov și spun că după vaccinare abia așteaptă să călătorească și să meargă la restaurant.

Femeie: „M-am gândit că e un motiv bun să venim la Bran, ne place Branul și oricum voiam să ne vaccinăm deci e perfect. - Primul lucru după vaccin? - Vreau să călătoresc, să trăiesc o viața normală din nou."

Așa cum cere procedura, după imunizare, oamenii au stat 15 minute într-o altă cameră, în caz de reacții secundare.

Femeie: „Mă simt bine, puține emoții, trecătoare, dar sunt bine. Vrem să scăpăm cât mai repede de pandemie, să revenim la normal."Dr. Andrea Neculau, director DSP Brașov: „Nu ne trebuie decât buletinul și bunăvoința de a veni pentru că acum oportunități sunt. Pe lângă evenimentele de tip Maraton avem un acces mult mai ușor în centre prin prezentare directă."

Beneficiarii au primit și o diplomă de vaccinare. Dar și un bonus...surpriză.

Alexandru Prișcu, directorul castelului Bran: „Vrem să atragem și turiști. Accesul în centru nu este condiționat de vizitarea castelului. În cazul în care beneficiarii includ și vizita la castel le oferim și o vizită la camerele de tortură. O idee ca aceasta venită din mediul privat pote contribui la creșterea apetenței la nivel național pt cetățenii români care să meargă în orice centru."

Targetul pentru acest Weekend este de 500 de persoane imunizate. Iar pentru celelalte weekenduri se așteaptă ca numărul doritorilor să crească. Desigur dacă va exista interes și maratonul s-ar putea prelungi cu până la 3 luni.


VIDEO PROTVPLUS.RO