Ludovic Orban își serbează ziua de naștere. Câți ani împlinește azi premierul României

Ultima actualizare: 25-05-2020 16:54
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban împlinește, luni, 57 de ani, el declarând că ziua de azi va fi doar o zi de lucru.

Ludovic Orban a fost întrebat, duminică, la inaugurarea Muzeului Naţional "Brătianu" care are sediul în Vila Florica, fosta reşedinţă a familiei Brătianu din Ştefăneşti, ce program va avea luni, când este ziua sa de naştere, iar premierul a răspuns: "E o zi obişnuită de lucru".

Orban, al optulea preşedinte post-decembrist al PNL

 

Ludovic Orban este al optulea preşedinte post-decembrist al Partidului Naţional Liberal, membru PNL de mai bine de 25 de ani.

Orban a absolvit Facultatea de Tehnologia Construcţiilor de Maşini din cadrul Universităţii Braşov (1988), este membru PNL din 1992 şi are o experienţă de 15 ani în administraţia locală, fiind, pe rând, consilier local la sectoarele 1 şi 3, dar şi viceprimar al Capitalei. În perioada 2000 - 2010, a fost preşedintele PNL Bucureşti.

În 2007, el a fost numit ministru al Transporturilor în Guvernul Tăriceanu, după eliminarea PDL de la guvernare.

La alegerile parlamentare din 2008 a fost ales deputat de Bucureşti, mandat pe care şi l-a reînnoit în 2012.

La congresul PNL din 2009, Ludovic Orban a candidat în echipa lui Crin Antonescu, cel care a reuşit să-l detroneze pe Călin Popescu Tăriceanu de la şefia PNL, şi a fost ales prim-vicepreşedinte al partidului. După numai un an însă, a pierdut funcţia în urma disputelor cu liderul partidului, scrie News.ro.

Orban, candidat la Primăria Capitalei, fără succes

 

Ludovic Orban a candidat de mai multe ori la Primăria Generală a Capitalei, dar fără succes. Atât în 2008, cât şi în 2012 a pierdut alegerile în faţa lui Sorin Oprescu, candidatul susţinut de PSD şi, ulterior, de USL.

În mai 2016, la numai o săptămână după ce partidul l-a desemnat pentru a treia oară candidat la Primăria Bucureştiului, Orban a fost pus sub acuzare de DNA pentru că, în calitate de candidat la primărie, şi-ar fi folosit funcţia politică şi ar fi cerut 50.000 de euro de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu ca să îşi susţină campania electorală..El s-a retras atunci din cursa electorală şi a fost achitat definitiv în imartie 2018.

Moţiunea depusă de Ludovic Orban, în baza căreia a intrat în competiţia internă pentru preşedinţia PNL, şi cu care a fost ales preşedinte al partidului la Congresul din 17 iunie 2017, a fost intitulată ”Partidul Naţional Liberal, Forţa Dreptei” şi avea ca obiective câştigarea alegerilor prezidenţiale, a alegerilor locale şi parlamentare, precum şi formarea Guvernului de către PNL.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO