Ludovic Orban, despre propunerile lui Streinu-Cercel de carantinare a vârstnicilor: ”Un act iresponsabil”

Ludovic Orban, despre propunerile lui Streinu-Cercel de carantinare a vârstnicilor: ”Un act iresponsabil”
Inquam/ George Calin

Premierul Ludovic Orban a declarat marți seara că guvernul nu a luat în discuție măsuri speciale de carantină pentru persoanele de peste 65 de ani, așa cum s-a vehiculat într-un document atribuit Institutului Matei Balș condus de Adrian Streinu-Cercel.

 

Orban consideră propunerile lui Streinu- Cercel ca fiind un ”act iresponsabil”, spunând despre șeful Institutului Matei Balș că nu ”înțelege societatea, respectul față de drepturi și libertăți”.

”Nu există nici cea mai mică intenție privitoare la părinții și bunicii noștri de a-i menține în izolare o perioadă așa de lungă sau de a-i înghesui într-un spațiu de carantină cu ruperea din familii”, a declarat primul ministru pentru TVR.

”Domnul Streinu Cercel vorbește în numele său personal, nu are legătură cu deciziile luate la nivel guvernamental. Critic sever aruncarea în spațiul public a unor propuneri care nu fac parte din deciziile care se iau la nivelul ministerului sănătății și la nivelul guvernului. Nu există nici cea mai mică intenție privitoare la părinții și bunicii noștri de a-i menține în izolare o perioadă așa de lungă sau de a-i înghesui într-un spațiu de carantină cu ruperea din familii. Transmiterea publică a unor astfel de opinii nu face bine societății, nu face bine nimănui, este un act iresponsabil, cu atât mai mult cu cât vine din partea unui profesor care e un specialist în domeniul virusologiei, dar nu pare că înțelege societatea, respectul față de drepturi și libertăți”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și
Scoala
Școlile s-ar putea redeschide din 15 mai. Orban: "Anul școlar va fi încheiat"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

 

Se analizează fiecare pas pentru revenirea la normalitate

 

Premierul a precizat că se analizează fiecare pas posibil pentru revenirea la normalitate, pentru relaxarea măsurilor. Toată această mișcare va fi graduală și îi privește pe toți cetățenii români, indiferent de vârstă.

Orice relaxare îi privește și pe părinții și bunicii noștri, a subliniat șeful executivului.

Ludovic Orban a afirmat că nici ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu susține documentul respectiv, care e doar o propunere formulată de Adrian Streinu Cercel.

Doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de boli infecționase “Matei Balș” din București, a propus luni un proiect care prevedere izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor.

 

Taxat dur de Iohannis

 

Președintele Klaus Iohannis l-a taxat extrem de dur pe Streinu- Cercel, în timp ce ministrul Sănătății ia în calcul demiterea acestuia de la conducerea Institutului Matei Balș.

Klaus Iohannis, preşedintele României: “Dragii mei, așa ceva nu se întâmpla, este inacceptabil! Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemiei, dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare, altfel n-aș putea să le spun! Deci, persoanelor în vârstă le spun clar: stați liniștiți! Nu vine nimeni să vă ia de acasă, să vă ducă în carantină! Nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane! Atunci când va fi nevoie vom veni și vă vom explica ce măsuri trebuie luate ca să vă protejați voi față de această boală. În niciun caz - repet, în niciun caz - statul nu va veni să impună astfel de măsuri inumane”.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Orban, despre acordul dintre MAI și Patriarhie: ''Numai cine nu munceşte nu greşeşte
Orban, despre acordul dintre MAI și Patriarhie: ''Numai cine nu munceşte nu greşeşte"

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, joi seara, că nu cunoştea "în detaliu" acordul iniţial dintre Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Patriarhie, modificat în urma intervenţiei preşedintelui Klaus Iohannis.

Școlile s-ar putea redeschide din 15 mai. Orban:
Școlile s-ar putea redeschide din 15 mai. Orban: "Anul școlar va fi încheiat"

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi seară, că anul şcolar va fi încheiat, iar elevii şi studenţii vor susţine examenele. Premierul afirmă că activitatea ar putea fi reluată după 15 mai.

Orban: Rectificarea bugetară va aduce mai mulți bani pentru Sănătate şi Protecţie Socială
Orban: Rectificarea bugetară va aduce mai mulți bani pentru Sănătate şi Protecţie Socială

Sumele pentru Sănătate, Muncă şi Protecţie Socială vor fi mai mari de săptămâna viitoare, când va avea loc rectificarea bugetară, a anunţat joi seara premierul Ludovic Orban.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.