Locatarii evacuaţi după explozia din Târgu Mureş s-au putut întoarce acasă. Mulţi au refuzat însă

04-01-2019 13:54


Cei 18 locatari evacuaţi în urma exploziei care a avut loc joi într-un bloc din Târgu Mureş s-au putut întoarce acum în locuinţele lor.

Însă, pentru că reţeaua de gaz a fost afectată, oamenii nu se pot încălzi şi cei mai mulţi au anunţat că nu vor rămâne în apartamente.

Experţii de la Inspectoratul Judeţean în Construcţii spun că structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată. Pentru ca nimeni să nu intre în case, asociaţia de proprietari a cerut păzirea imobilului.

În urma exploziei de joi, doar proprietarul apartamentului unde s-a produs deflagraţia a ajuns la spital cu arusuri la nivelul mâinilor şi cailor respiratorii. Acesta a fost internat la Secţia de chirurgie plastică a Spitalului Municipal Târgu Mureş. În urma deflagraţiei, 12 apartamente au fost afecatate.

La parter, uşile de metal au fost îndoite de suflu, iar holurile au nevoie de reparaţii. Pagube s-au produs şi la etajul unu, unde geamurile unui balcon s-au distrus, la fel şi geamurile blocului vecin.

Până acum nimeni nu a solicitat ajutor pentru cazare. Între timp, poliţiştii au deschis un dosar penal în rem pentru distrugere. Explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze.

VIDEO PROTVPLUS.RO