Dragnea: Cu ce câştigă Irina ca salariu, cu ce câştig şi eu, nu mor de foame. Ce avere a declarat în 2019

Liviu Dragnea
Realitatea Plus

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică seara, la Realitatea Plus, că în penitenciar "a fost ca în iad", că i s-au ascultat telefoanele şi că a avut "un regim preferenţial negativ".

"În penitenciar a fost ca în Iad. Din păcate, sistemul penitenciar din România este gândit greşit şi societatea în ansamblu greşeşte pentru că tratează într-un mod atât de superficial şi contrar a tot ceea ce se întâmplă în ţările dezvoltate din vest, unde se pune foarte mult accent pe condiţiile din penitenciare şi pe consilierea psihologică. Eu am avut un regim preferenţial negativ", a spus Dragnea.

El a povestit cum, după un interviu la televiziune, trei angajaţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au venit să îi ia o declaraţie în legătură cu motivul pentru care a vorbit despre subiecte politice.

"Am suferit abuzuri, cum ar fi dreptul la muncă. Nouă luni de zile am stat închis într-o celulă în care de câteva ori ieşeam într-o zi, 50 şi ceva de minute afară, dar nu când era soare, ci după ce apunea soarele. Practic, în 9 luni de zile am văzut foarte, foarte rar lumina zilei", a afirmat Dragnea.

De asemenea, el a explicat că nu i s-a dat dreptul la muncă, pentru a nu putea fi eliberat în luna februarie şi că, atâta timp cât s-a aflat în penitenciarul Rahova, a fost informat că i se ascultă convorbirile telefonice.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Dragnea: Nu câştig foarte mult, dar cu ce câştigă Irina ca salariu, cu ce câştig şi eu, cu ce mă ajută copiii, nu mor de foame

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri asigurate de PSD.

Liviu Dragnea a refuzat să spună ce salariu are, precizând că nu câştigă „foarte mult” şi mărturisind că nu ”moare de foame” cu ce îl ajută financiar iubita şi copiii săi, scrie news.ro.

Declarația de avere a lui Dragnea în 2019: 195.000 de lei la bancă și un BMW X5 care i-a fost donat

 

Înainte de a ajunge la Penitenciarul Rahova pentru a își executa pedeapsa de trei ani și șase luni, în mai 2019, fostul lider PSD și-a depus, conform legii, declarația de avere, fiind deputat.

La momentul depunerii ei, mijlocul lui 2019, Liviu Dragnea avea doua depozite la bănci, unul de 76,16 dolari și unul de 184.988,75 de lei. La aceste sume se adaugă și creanțe (sume de încasat) în valoare de 80.710 euro și 460.110 lei de la firma Hotel Turris SA din Turnu Măgurele, conform actelor de partaj.

La capitolul bunuri mobile, respectiv mașini, Dragnea a trecut un autoturism Skoda Super din 2006, obținut prin cumpărare și un autoturism BMW X5 obținut prin "contract de donație (cumnată+nepoți)".

Veniturile declarate au fost de 153.384 de lei, conforme salariului de deputat în Parlamentul României. 

"Eu nu am fost în Bali niciodată (...) nici în Bora Bora"

 

Dragnea a negat informaţiile conform cărora a mers în vacanţe exotice pe fonduri asigurate din bani publici, în Doha, Republica Dominicană sau Bali.

„Veste proastă pentru unii, în special pentru cei de la PSD care au dat această informaţie. Eu nu am fost în Bali niciodată, nu am fost în Republica Dominicană, nu am fost în Punta Cana, nu am fost nici în Bora Bora, nu am fost în acele locuri de care se vorbeşte în acea ştire senzaţională apărută fix la Comitetul Executiv al PSD-ul când ei discutau despre faptul că, vezi Doamne, mi-am făcut partid. Nu am fost nicăieri pe bani publici într-o vacanţă cu Irina, nu am folosit banii partidului pentru a merge în vacanţă. Dacă altcineva de la partid a fost în aceste vacanţe exotice cu bani de la partid, e problema lui sau a lor.

(...) Spre ştiinţa telespectatorilor şi a celor de la noul PSD, eu am documente. (...) Cine a fost nu ştiu, ei trebuie să răspundă. Principala lor preocupare nu trebuia să fie acţiunea disperată, în timpul CEX-ului, să dea la presă acest document”, a declarat Dragnea duminică seară la Realitatea Plus.

Dragnea a susţinut de asemenea că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare.

Fostul lider al PSD a negat faptul că ar fi un om bogat, subliniind că avea avere atunci când a intrat în politică.

„Eu am hotelul de la Turnu Măgurele, un apartament la Turnu Măgurele, teren intravilan, ăla pe care stă hotelul. (...) Eu nu am fost toată viaţa bugetar. În 1990 am fost prima iniţiativă privată din jumătatea de sud a României, asociaţie cu scop lucrativ. În 96, când eu am devenit prefect, aveam un complex hotelier, trei restaurante între care cel mai mare din judeţ, două centre en gros, trei magazine. Aveam de asemenea, în 96 terenuri intravilane, aveam clădiri”, a afirmat Dragnea

El a menţionat că mare parte din bunurile pe carele-a avut le-a vândut pentru a ridica locuinţa din Alexandria.

Întrebat din ce bani trăieşte, Dragnea a răspuns: „Trăiesc din două treimi din salariu, pentru că o treime este pus sechestru de la DNA (...), nu câştig foarte mult, dar cu ce câştigă Irina ca salariu cu ce câştig şi eu, cu ce mă ajută copiii, nu mor de foame”.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Parlamentul a adoptat noi drepturi pentru mamele minore. Ce vor putea decide cele care au împlinit 16 ani
Parlamentul a adoptat noi drepturi pentru mamele minore. Ce vor putea decide cele care au împlinit 16 ani

Deputaţii au adoptat, decizional, un proiect de lege care prevede că mamele minore, care au împlinit vârsta de 16 ani, pot decide pentru ele şi pentru copilul lor în relaţia cu instituţiile statului, dar şi în obţinerea unor drepturi financiare.

 

Bunica din Călărași a decedat după ce a aflat că nepoțica ei a murit. Copila ar fi făcut toxiinfecție alimentară de Florii
Bunica din Călărași a decedat după ce a aflat că nepoțica ei a murit. Copila ar fi făcut toxiinfecție alimentară de Florii

Noi detalii au fost făcute publice de Ministerul Sănătății în cazul fetiței de 4 ani și bunicii sale din Călărași, care au murit luni, a doua zi după Florii.

Explozie urmată de incendiu în Cluj, într-o garsonieră. Locatarii au fost evacuați
Explozie urmată de incendiu în Cluj, într-o garsonieră. Locatarii au fost evacuați

O explozie urmată de incendiu s-a produs, marţi după-amiază, într-o garsonieră situată într-un bloc din municipiul Gherla, judeţul Cluj.

Recomandări
Cine sunt cei 4 candidați independenți la alegerile europarlamentare din 2024: Gheorghe, Șoșoacă, Ștefănuță și Pîrvănescu
Cine sunt cei 4 candidați independenți la alegerile europarlamentare din 2024: Gheorghe, Șoșoacă, Ștefănuță și Pîrvănescu

Patru cetățeni români candidează la alegerile europarlamentare din 2024 pe cont propriu, fără să fie sprijiniți de vreun partid sau o alianță politică.

Atac sângeros cu o macetă în Londra. Un copil de 13 ani a murit, alte patru persoane sunt rănite
Atac sângeros cu o macetă în Londra. Un copil de 13 ani a murit, alte patru persoane sunt rănite

Atac sângeros în apropierea unei stații de metrou din Londra. Mai multe persoane au fost lovite cu o macetă de un individ furios.  Un copil de 13 ani a murit.

Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat, luni, 29 aprilie, lista candidaturilor rămase definitive pentru alegerile europarlamentare din 2024.