Un lift cu 6 polițiști a căzut în gol într-un sediu al Poliției Capitalei. Angajații se plâng de condiții

Ultima actualizare: 04-06-2019 19:28

Un incident produs marți în cel mai important sediu al Poliției Capitalei arată încă o dată lipsurile acute cu care se confruntă angajații.

Un lift în care se aflau șase polițiști s-a defectat și s-a prăbușit, până când a intrat în funcțiune sistemul de frânare. Nu este prima dată, spun polițiștii care lucrează în clădire și intră cu groază în ascensorul care n-a fost schimbat din anii '70.

Echipajele de descarcerare ale pompierilor au fost chemate la prima oră la sediul Poliţiei Capitalei, de pe strada Eforie. Şase poliţişti rămăseseră blocaţi în cabina liftului, sub nivelul parterului, după ce ascensorul s-a prăbuşit. Reprezentanţii Poliţiei spun că liftul a primit comanda de urcare, dar s-a defectat şi a intrat în funcţiune sistemul de frânare.

Zecile de ani au trecut, generaţiile s-au schimbat, iar una dintre cele mai importante clădiri ale poliţiei a rămas la fel. Neschimbat din anii 70 este şi liftul principal care nu a fost modernizat. Reprezentanţii poliţiei spun totuşi ca verificările la zi. Ultima a fost în luna noiembrie a anului trecut.

Liftul nu este singura problemă a clădirii. Poliţiştii se plâng ca în multe cazuri nu-şi pot face treaba aşa cum ar trebui din cauza condiţiilor din interior.

"Nu avem apă caldă. E igrasie soi mucegai peste tot. În 2017 şi 2018 avem 5 cazuri de poliţişti îmbolnăviți de TBC, este igrasie peste tot, şobolani, gândaci."

Dumitru Coarnă, președinte SNPPC: "Dacă nu ne omoară glonţul, sabia sau AVC-ul, ne omoară liftul sau TBC ul. Sunt locuri în care poliţiştii muncesc în condiţii mai grele ca la penitenciar."

Aceste imagini din birourile poliţiştilor de la Crima organizată din Capitală reprezintă doar o mică parte din radiografia sistemului de poliţie. Lipsa dotărilor este de fapt marea problemă, susţin sindicaliştii.

"Sunt total insuficiente. De exemplu, la combaterea crimei organizate exista o singură vestă antiglonţ, în condiţiile în care toţi oamenii participă la misiuni. Nu toată lumea are staţii de emisie-recepţie."

Problema lipsei acute de personal din poliţie a fost readusă în discuţie de sindicate după ce o poliţistă însărcinată în şase luni a fost agresată în misiune, în judeţul Argeş. Polițista şi un coleg au fost solicitaţi să sprijine un echipaj SMURD, care trebuia să intervină într-o zonă rău famată.

Cosmin Andreica, preşedinte Sindicat EUROPOL: "Este evident că în acest moment, poliţiştii din zona rurală nu fac față. Şefii femeii ar fi trebui să se sesizeze şi să nu o mai trimită pe teren în a şasea lună de sarcină, o sarcină vizibilă, mai ales la astfel de misiuni."

Superiorii susţin că femeia a fost trimisă în misiune pentru că era de serviciu şi nimeni nu a ştiut ce se întâmplă la faţa locului. Legea nu prevede măsuri speciale de protecţie pentru poliţistele gravide. Medicii spun că, din fericire, sarcina nu a fost afectată.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO