Liderul de sindicat de la metrou le cere sindicaliștilor să-l atace pe ministru după trimiterea Corpului de Control

03-02-2021 12:01


Liderul de sindicat de la metrou le cere sindicaliștilor să-l atace pe ministru după trimiterea Corpului de Control

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, spune că Ion Rădoi, liderul de sindicat Metrorex, ”a aranjat cam ilegal” majorarea salarială în plină pandemie, iar acum le cere sindicaliștilor să-l atace pe ministrul Transporturilor.

 

Cristian Ghinea susține că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, ”a zgândărit gaura neagră de la Metrorex” prin dezvăluirile legate de salariile angajaților de la metrou, iar liderul de sindicat Ion Rădoi le cere acum sindicaliștilor să-l atace pe Drulă, după ce acesta a trimis Corpul de Control la compania de stat bucureșteană.

Ghinea a scris pe pagina sa de Facebook că Rădoi, un supraviețuitor al ”generației de sindicaliști Miron Cozma”, a ”aranjat cam ilegal” creșterea salarială, în plină pandemie.

 


”Colegul meu Cătălin Drulă de la Ministerul Transporturilor a zgândărit gaura neagră de la Metrorex. În an de pandemie, când mulți români stau cu frica zilei de mâine, când enorm de mulți antreprenori nu știu pe unde să scoată cămașa, ne-am fi așteptat ca sindicatele din companiile de stat unde oricum sunt salarii mari să se abțină. Dar nu, liderul sindical Rădoi (care e acolo de când eram eu student, unul dintre puținii supraviețuitori ai generației de sindicaliști Miron Cozma ) a aranjat cam ilegal înregistrarea unui nou contract colectiv de muncă la Metrorex, cu o creștere de 18% a salariilor. Fix astă toamnă”, spune Cristian Ghinea.

 

”Să avem sute, mii de critici pe pagina de Facebook a celui care este trecător pe funcția de ministru”

 

Pentru a verifica aceste aspecte, ministrul Transporturilor a trimis la metrou Corpul de Control, dar acest lucru l-a deranjat pe liderul de sindicat, care a cerut sindicaliștilor să intre pe pagina lui Drulă ”și să-i răspundă acid la acuzațiile și minciunile aruncate către USL Metrou și președintele său”, după cum se vede într-un mesaj al lui Rădoi prezentat de Ghinea.

”Să avem sute, mii de critici pe pagina de Facebook a celui care este trecător pe funcția de ministru”, sună îndemnul lui Rădoi către sindicaliștii din subordinea sa.

”Drulă a trimis Corpul de Control să verifice cum s-a produs o asemenea minune bugetară, în condiții de pandemie și de prăbușire a veniturilor companiei. Companie care oricum trăiește din subvenții de la bugetul de stat. Cine crede ca am venit la guvern să ștampilăm aranjamente mafiote se înșeală. Vedeți aici ce organizare de bandă și ode pentru Rădoi. Epoca Miron Cozma / Jimmy Hofa a apus”, a mai scris Ghinea.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat marți că a trimis Corpul de control al ministerului la compania Metrorex, după ce a avut un schimb de replici acide cu liderul de sindicat Ioan Rădoi.

Ministrul s-a arătat deranjat de faptul că Rădoi ar fi afirmat despre el că ”dă bombe” pentru că a spus că salariații metroului au venituri medii de 10.000 lei pe lună.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO