Iohannis: ”Lucrurile vor fi mai grave, dar împreună vom trece prin această criză”. Ce măsură pregătește șeful statului

28-03-2020 09:40


Iohannis la Spital de Campanie

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat, sâmbătă, o vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni

Alături de Klaus Iohannis, a participat și premierul Ludovic Orban. Unitatea medicală a fost ridicată special pe fondul răspândirii Covid-19, va avea 132 de paturi pentru pacienții cu forme uşoare şi medii de coronavirus. Alte 26 de paturi de terapie intensivă vor fi disponibile în interiorul unității „Ana Aslan.

"Este impresionant ce au reuşit militarii şi personalul medical militar să realizeze în puţine zile. Spitalul încă nu este dat efectiv în funcţiune, dar este gata pregătit şi în următoarele ore va primi toate acreditările şi va intra în funcţiune”, a spus șefului statului, care a anunțat măsuri dure la finalul crizei.

”România este pregătită pentru a face faţă cât se poate de bine acestei epidemii. Trebuie să spun că, după ce se termină această criză, care din păcate va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România şi vom lua toate măsurile pentru a avea dotările pentru a face faţă oricărei situaţii, şi unei epidemii şi unui dezastru", a mai afirmat preşedintele Iohannis, citat de news.ro.

Şeful statului a subliniat că se așteaptă la o înrăutățire a situației cauzate de răspândirea noului coronavirus.

"Evitaţi cu orice preț să vă întâlniţi într-un loc închis cu mai mulţi oameni. Lucrurile în continuare vor fi mai grave. Ne aşteptăm, din păcate, la o creştere a numărului bolnavilor, dar statul se pregăteşte din ce în ce mai bine. (...) Împreună vom trece prin această criză”, a mai spus Klaus Iohannis.
 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO