Jurnaliștii Antena 3, obligați să îi plătească daune șefei DNA și să îi ceară scuze

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Curtea de Apel Ploieşti i-a dat câştig de cauză şefei DNA în procesul intentat jurnaliştilor de la Antena 3, Mihai Gâdea, Bianca Grigore şi analistului Mugur Ciuvica, pe care i-a obligat să îi plătească 300 de mii de lei, daune morale.

În plus, aceştia au fost obligaţi de instanţă să îi ceară public scuze Codrutei Kovesi, dar şi să difuzeze trei zile consecutiv hotărârea judecătorilor, după ce într-o emisiune difuzată în iunie 2014, ar fi făcut afirmaţii denigratoare la adresa ei.

Deşi poate fi atacată cu recurs la instanţă supremă, decizia Curţii de apel Ploieşti este executorie. Jurnaliştii pot cere însă suspendarea executării până la judecarea recursului.

În prima instanţă, Tribunalul Bucureşti luase o decizie asemănătoare, dar stabilise o sumă mai mică pentru daune: 250 de mii de lei.

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti, reclamând faptul că în emisiunea "Sinteza zilei" din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

În acţiunea depusă în instanţă, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 şi cinci jurnalişti să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar şi cheltuielile de judecată. Kovesi susţinea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.

În data de 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis ca postul Antena 3, jurnaliştii Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae şi analistul Mugur Ciuvică să-i plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO