Iohannis participă la forumul dedicat comemorării victimelor Holocaustului

Ultima actualizare: 23-01-2020 13:55

Împreună cu 41 de șefi de stat și de guvern, Klaus Iohannis participa în Israel la formul mondial dedicat victimelor holocaustului.

Șeful statului se află în Țară Sfânta de marți, a avut întâlniri cu omologul sau și a dat asigurări că în România se va continuă lupta pentru combaterea antisemitismului.

Președintele împreună cu soția sa au făcut o vizită neoficială la Mormântul Sfânt, unde s-au întâlnit cu credincioși din România.
La această oră, toți șefii de stat se reunesc la memorialul Yad Vashem din apropierea Ierusalimului.

La eveniment participă și președintele Rusiei, Vladimir Puțin, și vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence.

Forumul liderilor internaţionali se desfăşoară la Ierusalim sub auspiciile preşedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, şi se concentrează pe consolidarea angajamentului global faţă de memoria Holocaustului şi a luptei la nivel mondial împotriva antisemitismului şi a rasismului.

"Vizita mea în Statul Israel şi participarea la cea de-a cincea ediţie a Forumului Mondial privind Holocaustul 2020 îmi dă oportunitatea să subliniez că România rămâne angajată să continue susţinerea constantă pentru prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, prevenirea discriminării şi a oricărei alte forme de violenţă. România s-a străduit fără încetare să devină un model regional pentru asumarea Holocaustului şi combaterea antisemitismului", a scris Iohannis, marţi, în Cartea de onoare a Preşedinţiei israeliene.

Marţi, Iohannis s-a întâlnit cu omologul său israelian, Reuven Rivlin, iar miercuri, cu liderul Alianţei Albastru şi Alb din Israel, Binyamin (Benny) Gantz, şi a participat la dineul oficial oferit de preşedintele Statului Israel în onoarea şefilor de delegaţii prezenţi la Forumul liderilor internaţionali.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri