Învățător bolnav, în greva foamei pentru că este obligat să meargă la școală. Glicemia uriașă pe care o are

Ultima actualizare: 18-09-2020 09:12
Învățător bolnav, în greva foamei pentru că este obligat să meargă la școală. Glicemia uriașă pe care o are
Monitorul de Suceava

Un învătățor din județul Suceava a intrat în greva foamei pentru că i s-a refuzat cererea de a ține cursurile online și a fost obligat să vină la școală, deși are comorbidități care îi pun viața în pericol.

 

Dascălul în vârstă de 55 de ani de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Frătăuții Noi a intrat miercuri în greva foamei, în fața Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), scrie Monitorul de Suceava.

Învătățorul cu 35 de ani vechime suferă de diabet și hipertensiune arterială și a cerut conducerii școlii să fie lăsat să predea online, pentru că prezența fizică la cursuri îi pune în pericol viața.

”Sincer să fiu, la comorbiditățile pe care le am și la igiena destul de precară din școală, îmi este teamă atât pentru mine, cât și pentru copii. Am vorbit cu părinții acestora și cei mai mulți au fost de acord să ținem cursurile online, chiar dacă nu avem mijloacele necesare pentru așa ceva. Cum s-a putut din martie până în iunie cred că se poate și acum”, a declarat învățătorul Sorin Foca.

Bărbatul a arătat că în sala de clasă nu se poate realiza aerisirea, esențială în condițiile actuale, iar o parte dintre cei 17 elevi pe care îi are la clasa a III-a au revenit din străinătate fără a sta în izolare, ceea ce mărește și mai mult riscul de transmitere a Covid-19.

 

Glicemie de 267

 

”Am depus cerere pentru a putea preda online încă de luni, dar mi s-a spus că nu se poate. Eu am hârtie de la medicul diabetolog, prin care se confirmă că sunt în categoria de risc ridicată în cazul infectării cu Covid, așa încât nu înțeleg acest refuz. Primele trei zile am fost la școală, dar de acum sunt decis să nu mai predau în sala de clasă. Iar în greva foamei voi sta atât cât îmi permite starea de sănătate”, a precizat Sorin Foca.

Învățătorul avea asupra sa și aparatul pentru testarea glicemiei, iar miercuri, la ora 14.00, acesta indica valoarea de 267.

Sosit la sediul IȘJ Suceava, directorul Școlii Gimnaziale Frătăuții Noi, Vasile Olar, a precizat doar că problema ridicată de învățătorul Sorin Foca va fi pusă în discuția Consiliului de Administrație, iar aici se va lua o decizie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO