Întâlniri periculoase cu urșii. Un bărbat a rămas fără un picior, în Curtea de Argeș

03-06-2019 19:34


Întâlnirile dintre oameni şi urşi devin tot mai riscante. Un bărbat de 64 de ani din Curtea de Argeş a fost atacat la câţiva metri de casă, iar medicii s-au văzut nevoiţi să-i amputeze piciorul sfâşiat pentru a-l salva.

Iar la Băile Tuşnad, o ursoaică şi 3 pui s-au plimbat prin centrul staţiunii şi au fost greu de alungat, chiar dacă poliţiştii şi jandarmii au folosit arme şi petarde. Tot aici, o altă sălbăticiune a intrat într-o cofetărie şi a fugit cu o pungă cu resturi.

Secvenţele cu ursul ieşind dintr-o anexă a cofetăriei au fost filmate de turiştii care îşi făceau plimbarea de seară prin Băile Tuşnad. Un jandarm a reuşit să-l alunge, folosind un spray cu piper. Câţiva paşi mai încolo, o femelă cu 3 pui s-a dovedit a fi mult mai încăpăţânată.

Câteva minute mai târziu ursoaica s-a întors. Astfel de scene se petrec seara de seară la Băile Tuşnad. În total, sunt cinci urşi şi patru pui care vin des în vizită.

Rezentantii hotelurilor sunt nevoiţi să îşi avertizeze clienţii să evite plimbările prin pădure, deşi turiştii vin aici tocmai pentru natură.

La Băile Tuşnad au fost împuşcaţi anul trecut doi urşi, iar alte trei familii au fost relocate. Aprobările, pe care le dă doar Ministerul Mediului, se obţin în condiţii speciale.

Gellert Sipos, responsabil protecţia mediului Băile Tușnad: „Orice solicitare trebuie argumentată cu pagube. Acuma n-au fost pagube. Oamenii intră în panică, sunt copii, sunt turişti dar, dacă nu s-au semnalat pagube.”

Pe de altă parte, în Curtea de Argeş, un bărbat de 64 de ani, care a ieşit la plimbare cu fiul lui, într-o pădure de la marginea oraşului, a fost atacat de urs. Tânărul a sunat la 112, dar când a venit ambulanţa, tatăl său era deja în stare foarte gravă.

Bărbatul are şi plăgi muscate la o mână, iar medicii spun că rănile extrem de grave ar putea să provoace alte complicaţii.

Incidentul a fost discutat luni în teleconferinţă cu prefecţii de la Ministerul de Interne.

Graţiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului: "Aş vrea să spun domnului prefect de Argeş să verifice chiar astăzi, să cheme agenţia şi garda de mediu să vadă de ce nu s-a întocmit corect dosarul pentru cota de intervenţie, să se trimită documentaţia urgent astfel încât cota de intervenţie să fie dată chiar astăzi!"

Şi la Lacul Sfânta Ana, din Harghita, un urs a fost filmat în timp ce rupea cu dinţii lanţul care ţinea capacul unui tomberon.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO