Insula apărută la Galați, pe Dunăre, din cauza secetei a devenit altelier de artă sau spațiu pentru motocicletele de teren
Cotele neobișnuit de scăzute ale Dunării nu aduc doar probleme pentru navigatori, ci și provocări pentru cei cu imaginație bogată.
La Galați, insula apărută din cauza secetei a devenit atelier pentru creatorii de artă plastică sau teren de încercare pentru motocicletele de teren. Specialiștii spun însă, că imediat ce nivelul fluviului va crește, noua formă de relief va fi acoperită de apă.
Cei mai curajoși gălățeni care au speculat apariția insulei de nisip au fost câțiva tineri pasionați de enduro. Ei au pus o motocicletă de teren în barcă și au pornit spectacolul.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Aventurile tinerilor motocicliști de pe insulă au fost filmate și de la distanță, de pe mal, de o persoană care a observat că se întâmplă ceva neobișnuit pe Dunăre.
Insula care apare în anii secetoși în dreptul orașului Galați are acum mai bine de un kilometru lungime și aproximativ o sută de metri lățime. Mai nou a devenit și un punct de atracție pentru iubitorii de sport și de artă.
O artistă din Galați a încercat să transmită un mesaj original și a organizat o expoziție de flamingo roz pe insulă. Păsările realizate din plastic atrag atenția asupra faptului că acest material a devenit cel mai mare dușman al planetei.
Cele 31 de păsări din plastic vor fi expuse timp de două săptămâni pe insula apărută pe Dunăre. Fluviul le va înghiți, când nivelul lui va crește.
Mihai Popescu Teclu, AFDJ Galați: În momentul în care Dunărea va crește, automat va fi astupată. S-a lungit, s-a lățit. Ea suferă mici modificări vis-a-vis de geomorfologia albiei, având în vedere nivelurile, având în vedere Siretul. Navigația nu este afectată.
Specialiștii spun că, la intrarea în țară, Dunărea are astăzi un debit de 2500 de metri cubi pe secundă, mai puțin de jumătate față de media ultimilor ani. Iar prognozele arată că va ajunge la un punct critic de 2200 de metri cubi pe secundă.