Academia Romana vrea sa inlocuiasca Posta Romana cu cea Ungara. Cat au ajuns sa plateasca pentru serviciile internationale

Ultima actualizare: 14-04-2016 06:59

Reprezentantii Academiei Romane sunt suparati ca Posta Romana a marit tarifele internationale chiar si de noua ori si spun ca multe institutii se gandesc sa foloseasca Posta Ungara sau pe cea a Republicii Moldova, care au servicii mult mai ieftine.

Academia a trimis o scrisoare la Guvern, Presedintie si Parlament, prin care a cerut ca aceste scumpiri sa fie anulate.

Posta Romana se confrunta de ani de zile cu probleme financiare, asa ca a marit tarifele pentru diverse servicii. Insa oamenii au si alte nemultumiri, nu doar preturile.

"Au intarzieri foarte, foarte mari", spune o clienta.

Academia Romana este si ea client al Postei Romane, prin care face schimb international de publicatii cu alte institutii de stiinta si arta din lume. Ori tocmai aceste trimiteri s-au scumpit foarte mult.

Tariful pentru coletele care au intre 500 de grame si un kilogram au crescut de peste 6 ori de la 1 martie, iar cele intre un kilogram si doua, de 9 ori, sustin cei de la Academia Romana, care spun ca au si posibile alternative.

Posta Romana sustine insa ca nu a marit tarifele invocate de Academia Romana de 12 ani si ca a trebuit sa le mareasca, pentru a include si scumpirile operatorilor straini care transporta si distribuie coletele in afara Romaniei.

Insa Academia Romana considera ca "nerevocarea urgenta a deciziilor in discutie va induce reiterarea realitatilor din epoca stalinista, cand, prin alte mijloace, s-au obturat decenii in sir raporturile culturale cu Occidentul."

Deocamdata, institutiile sesizate de Academie nu au rapuns in niciun fel.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO