INFOTRAFIC. Starea drumurilor, 7 ianuarie. Circulație întreruptă pe patru șosele

×
Codul embed a fost copiat

S-a circulat în condiţii de iarnă pe şoselele din centrul ţării. A nins cu putere pe mai multe drumuri naţionale din Braşov, Sibiu şi Craiova, aşa că şoferii au fost nevoiţi să conducă cu prudenţă.

Drumarii au acţionat cu utilaje, dar, chiar şi aşa, în unele zone carosabilul a fost acoperit cu zăpadă frământată.

UPDATE 11:15 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 14, la kilometrul 70+750 de metri, în localitatea Şaroş pe Târnave, judeţul Sibiu, şoferul unui autoturism care circula în direcţia Sighişoara - Mediaş a pierdut controlul volanului din cauza vitezei şi a intrat într-un cap de pod. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto şi a pasagerului din dreapta spate, care vor fi transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale necesare. Circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers, valorile de trafic fiind scăzute în prezent.

UPDATE 10:40 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 76, la kilometrul 161+500 de metri, în zona localităţii Drăgeşti, judeţul Bihor, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate 3 autoturisme. Primul nu a adaptat viteza într-o curbă, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu cel de-al doilea, care circula regulamentar, iar cel de-al treilea, care se afla în spatele său, nu a mai putut frâna la timp, acroşând astfel cel de-al doilea autoturism. În urma impactului au rezultat 3 victime, primii doi conducători ai autoturismelor implicate şi un pasager din dreapta, care la prima vedere au suferit leziuni uşoare. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijare, estimându-se reluarea traficului în condiţii normale în aproximativ 30 de minute.

UPDATE 9:30 Circulaţia rutieră a fost reluată pe DN 19, în zona localităţii Săcueni, judeţul Bihor, unde a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate 2 autoturisme. În urma impactului au rezultat 2 victime, un şofer a fost rănit grav, iar celălalt a suferit leziuni uşoare. Nu sunt probleme privind valorile de trafic.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

UPDATE 8:50 Pe DN 19, în zona localităţii Săcueni, judeţul Bihor, a avut loc o coliziune frontală, în care au fost implicate 2 autoturisme. Cauza producerii a fost depăşirea neregulamentară, iar în urma impactului a rezultat rănirea celor 2 conducători auto, care au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale necesare. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijare, carosabilul este umed, fără precipitaţii, iar valorile de trafic sunt scăzute la această oră.

UPDATE 7:00 Starea drumurilor la ora 7:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, iar valorile de trafic sunt scăzute în prezent pe majoritatea şoselelor de viteză.

În ceea ce priveşte condiţiile meteo-rutiere pe arterele principale, informăm că ninge în prezent pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, de la kilometrul 193 până la Autostrada A4 Ovidiu-Agigea şi pe toată lungimea acesteia, fără viscol, carosabilul este acoperit cu un strat subţire de zăpadă. Se acţionează cu utilaje şi material antiderapant. Ninge uşor şi pe Autostrada A1 Sibiu-Deva, între kilometrii 238-309, precum şi pe DN 7 Valea Oltului, însă momentan nu sunt depuneri de zăpadă pe carosabil. Pe Autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A3 Bucureşti-Ploieşti, precum şi pe DN 1 în staţiunile de pe Valea Prahovei nu sunt precipitaţii, carosabilul este curat, iar valorile de trafic sunt scăzute.

În continuare se menţin cele patru drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă, din diferite cauze, respectiv:

1. DN2L, în Soveja, judeţul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitaţiilor abundente care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;

2. DN7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare a drumului şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment;

3. DN12B, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde, la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum, ce a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul rutier se desfăşoară pe urmatoarea rută ocolitoare: DN12B km 16+450 - str. Vasile Alecsandri - DN12B km 17+500 şi retur, cu o restricţie de tonaj de 7,5 tone. Şi tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452 - 0+487, din cauza unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulaţia se desfăşoară pe ruta ocolitoare: DN12A km 103+000 - str. 1 Mai - str. Răducanu - str. Podu de Fier - str. Tiseşti - str. Semicercului - str. Bradului - intersecţie cu DN12B km 2+000 şi retur;

4. DN67C (Transalpina), din cauza căderilor de zăpadă, închis pentru toate categoriile de autovehicule pe tronsonul Rânca (Gorj) - Obârşia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri şi 59+800 de metri.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Prognoza specială a meteorologilor pentru București. Fenomentul rar așteptat în Capitală
Prognoza specială a meteorologilor pentru București. Fenomentul rar așteptat în Capitală

Meteorologii au emis şi o prognoză specială pentru Bucureşti. Aceasta din urmă e valabilă până marți la prânz şi anunţă ploi, lapoviţă şi ninsori.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.