ANIMATIE GRAFICA. Noua persoane au fost ranite, dupa ce tribuna unui circ s-a prabusit. Amenda primita de firma organizatoare

07-05-2014 18:59


Un barbat si o fetita de opt ani au fost dusi de urgenta la spital, iar alti sapte copii au avut nevoie de ingrijiri medicale, in urma unui accident sinistru, petrecut la un circ ambulant, care a tras la Vaslui.

Chiar inainte de spectacol, cand in cort se aflau peste 200 de oameni, o banca s-a prabusit din senin. Au urmat momente de panica si tipete ingrozitoare.

Inspectorii ITM banuiesc ca tribuna respectiva nu a fost asigurata corespunzator si, in plus, a fost supraincarcata.

"S-a daramat circul. Niste nesimtiti. Au bagat mai multa lume decat locurile pe care le aveau. S-a daramt banca cu totul", spune un spectator.

"Daca imi prindea juniorul ce ma faceam? Lumea se urca pe banci si a picat deodata. Normal, cu copil mic, cum sa nu ma sperii?", spune un altul.

Martorii povestesc ca, inainte de inceperea reprezentatiei, au auzit tipete. Una dintre tribune, unde se aflau peste 40 de persoane, s-a inclinat periculos, apoi s-a prabusit.

Adultii si copiii au cazut claie peste gramada si doar o intamplare a facut ca nimeni sa nu fie grav ranit. In haosul creat, 8 copii si un barbat in varsta de 47 de ani au avut nevoie totusi de ingrijiri medicale.

"Nu s-au asigurat bancile foarte bine. Nu au pus suporturi ca lumea. Trebuiau asigurate bancile. Erau si multi oameni. Pe copilul meu a cazut o o banca pe picioare", spune mama unui ranit.

Barbatul si o fetita de 8 ani - care s-a lovit la cap si la un picior - au fost transportati la spital.

Politistii si inspectorii ITM incearca acum sa afle ce s-a intamplat.

Practic, tribuna a fost montata si pe asfalt si pe spatiul verde", spune reprezentantul ITM Vaslui.

"Politistii de investigatii criminale fac cercetari pentru doua infractiuni: vatamare corporala din culpa si neluarea masurilor legale pentru asigurarea masurilor de securitate si sanatate in munca", a declarat Mihaela Straub, purtator de cuvant al IPJ Vaslui.

In cele din urma reprezentantia a fost anulata, iar spectatorii si-au primit inapoi banii pe bilete.

Autoritatile fac in continuare verificari la locul accidentului si sunt tot mai convinsi ca tribunele au fost montate necorespunzator. La randul lor, reprezentantii circului sustin ca, la un moment dat, mai multi copii au sarit pe banca si, in plus, spectatorii nu ar fi fost repartizati uniform pe toata tribuna.

Parintii copiilor spun insa ca administratorii circului nu s-au gandit decat la profit si au inghesuit inauntru prea multe persoane in ciuda oricaror norme de siguranta.

De altfel, inspectorii de munca i-au amendat joi pe reprezentantii firmei organizatoare cu zece mii de lei, pentru ca nu au asigurat securitatea spectatorilor. Doi angajati ai circului trebuie sa plateasca si ei cate zece mii de lei, pentru ca lucrau fara norme legale.

Administratorii circului nu au comentat cele intamplate. Show-ul a fost anulat, iar spectatorii si-au primit inapoi banii pe bilete.

VIDEO PROTVPLUS.RO