Incendiu violent la o gospodărie din Galați. De la ce ar fi pornit focul


Ultimul update: Miercuri 04 Septembrie 2019 17:24
Data publicarii: Miercuri 04 Septembrie 2019 16:34
Categorie: Stiri actuale

A fost panică miercuri la prânz, în centrul oraşului Galaţi. Din spatele unei case s-a ridicat un fum gros, negru şi în doar câteva minute au apărut flăcări uriaşe.

Două anexe gospodăreşti s-au făcut scrum, dar, pentru că pompierii au ajuns foarte repede, incendiul nu s-a extins la locuinţele din vecinătate.

Un bărbat de 90 de ani şi soţia lui, în vârstă de 85 de ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza unor atacuri de panică.

Martorii au văzut flăcări în spatele unei case puţin după ora 12. Cei care ştiau că în imobilul respectiv stau două persoane în vârstă s-au temut de ce e mai rău. Vecinii au sunat la 112, iar pompierii şi paramedicii SMURD i-au evacuat, înainte de toate, pe proprietarii care tremurau de frică.

Maria Chirilă, proprietara casei: "A luat foc de la magazie. De unde o fi luat foc, nu ştiu. Dacă intram înăuntru cred că nu mai ştiam nimic. Am apucat de n-am intrat, asta a fost totul."

Reporter: Se vedeau flăcări în spate, acolo?
Vecin: Da. Şi fum. Avea moşul acolo fel de fel de lemne de foc, cutare, cutare, dar de la ce a luat foc nu pot să ştiu.

Pompierii au udat şi faţadele caselor din vecinătate, pentru că focul să nu se extindă la locuinţe. În mai puţin de două ore, incendiu a fost stins, dar din anexe nu a mai rămas nimic.

Lt. col. Eugen Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Galaţi: "Incendiul se manifestă cu violenţă la două anexe gospodăreşti, două proprietăţi distincte. Incendiu a fost localizat şi lichidat în limitele găsite, nu s-a extins la niciuna din locuinţele din preajmă. La momentul de faţă se fac cercetări pentru stabilirea cauzei de incendiu."

Din primele declaraţii date de proprietari, anexele casei nu erau racordate la reţeaua de energie electrică, aşa că a fost eliminată ipoteza producerii unui scurtcircuit. Reprezentanţii ISU cred că, cel mai probabil, a fost vorba despre "foc în spaţii închise", adică despre o persoană care ar fi uitat o lumânare aprinsă într-una dintre magazii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Panică într-un bloc din Drobeta Turnu Severin, după ce un apartament a luat foc
Eroul care a salvat 5 vieți în incendiul din California: „Aş fi vrut să-i ajut pe toţi”
Incendiu violent la o fostă fabrică din Vaslui. Oamenii, avertizați prin RO-Alert
VIDEO PROTVPLUS.RO