Incendiu la un centru de plasament din Oradea. Ce s-a întâmplat cu copiii

Ultima actualizare: 17-01-2019 13:53

Panică, joi dimineaţa, la un centru de plasament din Oradea. Clădirea a luat foc, iar flăcările au înghiţit în câteva minute toată mansarda imobilului.

Din fericire, cei opt copii cu dizabilităţi cazaţi în centru apucaseră să plece către şcoală, iar angajatele au reuşit să iasă la timp din clădire. Alarma a fost dată cu doar câteva minute înainte de ora opt dimineaţa, imediat ce senzorii anti-incendiu s-au activat.

Cinci echipaje de pompieri au fost trimise urgență la faţa locului. Au avut nevoie de mai bine de o oră până să lichideze şi ultimul focar. Până acum nu se ştie ce anume a dus la aprinderea focului, însă o anchetă, începută de pompieri şi criminalişti, este în plină desfăşurare. Totodată, se va face evaluarea pagubelor, iar până la reconstrucția mansardei, copiii vor fi mutaţi în alt centru.

Senzorii anti-incendiu ai clădirii s-au activat imediat, şi când a sunat alarma, cele două angajate ale centrului, aflate înăuntru, au apucat să iasă în stradă.

Vecin: S-o auzit pocnituri, deci alarma, că are alarma. Şi tocmai plecau la şcoală copiii, şi după aceea a luat foc. Reporter: Deci n-a păţit nimeni nimica?
Vecin: Nu, nu.
Reporter: De la ce o fi pornit focul?
Vecin: Eu mă gândesc că scurt-circuit.

Cinci echipaje de pompieri s-au luptat cu flăcările, unii de pe acoperiş - alţii de jos.

Camelia Roșca - purtător de cuvânt ISU Crișana: "În momentul sosirii echipajelor de pompieri la faţa locului, incendiul se manifestă violent, cu flacăra deschisă şi fum dens la nivelul parterului, mansardei şi acoperişului clădirii, fiind afectată, în special, mansarda construcţiei, pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi."

Centrul aparţine Direcţiei de Protecţie Socială Bihor şi adăposteşte opt copii cu dizabilităţi, cu vârste între 7 şi 18 ani. Din fericire, clădirea avea sistemul de alarmare funcţional.

Ștefan Goția - purtător de cuvânt DGASPC Bihor: A fost un incendiu foarte rapid, cu o expansiune foarte puternică. Copiii nu se afla în risc, avem unde să-i ducem, au asigurată cazare decentă.

Atât cauza, cât şi pagubele produse sunt în curs de evaluare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO