Este Duminica Floriilor pentru creștinii ortodocși și greco-catolici. În toate bisericile și catedralele din țară au avut loc slujbele dedicate Intrării Mântuitorului Iisus în Ierusalim.

În ciuda vremii reci și ploioase, foarte mulți oameni au mers la Catedrala Patriarhală din Capitală, pentru a participa la Liturghia dedicată Intrării lui Iisus Hristos în Ierusalim.

Inițial, Liturghia trebuia să se desfășoare în altarul mare, de vară, al Patriarhiei, însă din cauza condițiilor meteo, slujba a avut loc în interior catedralei.

A fost săvârșită de un sobor impresionant de preoți, însă nu a participat și conducătorul Bisericii Ortodoxe Române care a făcut o altă slujbă într-un cerc mai restrâns.

Slujba a început duminică dimineață, la ora 8, atunci când credincioșii au început să primească rând pe rând acele ramuri de salcie binecuvântate.

Oamenii au primit și anafură, dar și iconițe unde este reprezentată sărbătoarea Floriilor.

Aproximativ un milion și jumătate de români își serbează, duminică, onomastica.

Începând de duminică, pe tot parcursul Săptămânii Patimilor vor avea loc slujbele de Denii care au rolul de a ne pregăti și de a ne face să înțelegem ce înseamnă Învierea lui Iisus Hristos care va avea loc sâmbăta viitoare la miezul nopții, atunci când va fi adusă și lumina sfântă de la Ierusalim.