Imagini de la percheziția cu scandal din Brașov. „Poliția, culcat!/ Nu, că am copiii”


Ultimul update: Luni 17 Februarie 2020 19:58
Data publicarii: Luni 17 Februarie 2020 19:31
Categorie: Stiri actuale

Un individ din Brașov, considerat liderul unei rețele de infractori care a furat din conturile mai multor americani milioane de dolari, este căutat de autorități.

Între timp, au devenit publice imaginile filmate de polițiști în timpul descinderilor făcute în locuința fostei soții a unui consilier județean, unde se bănuia că se ascunde suspectul.

Secvențele contrazic acuzațiile apărute imediat după acțiunea poliției, potrivit cărora agenții ar fi intervenit brutal și la o adresă greșită.

"- Poliţia! E cineva acasă! Poliţia! Culcat!
- Cine e acasă?
- Nu, că am copiii! Am copiii!
- Cine? Unde e bărbatul?
- Nu este! Vă rog frumos, eu îmi ştiu drepturile!"

Când au descins în casa din Braşov, poliţiştii sperau să îl găsească pe Cătălin Alexa. Individul este considerat liderul unei grupări care ar fi furat milioane de dolari din conturile mai multor cetăţeni americani cărora le-ar fi clonat cardurile.

Căutat inclusiv de Secret Service, Alexa se ascunde de mai multă vreme. Într-o fotografie de acum doi ani, suspectul apare în curtea imobilului în care a avut loc descinderea şi de curând - susţin surse din rândul anchetatorilor - s-ar fi întors să locuiască acolo.

În momentul acţiunii Poliţiei, în imobil erau însă doar proprietara şi cei doi copii ai ei.

Conform unor surse judiciare, individul căutat a avut în trecut mai multe legături de afaceri cu fostul soţ al femeii în locuinţa căreia a avut loc descinderea. Bărbatul, consilier judeţean în Braşov, a susţinut că poliţiştii au greşit adresa.

Andrei Kadas, consilier județean: "Au dat buzna în casă peste fosta mea soţie, pentru cei doi copii minori, copiii s-au refugiat într-o cameră, speriaţi, băiatului i s-a făcut rău. Fluturau hărţii în mână şi ziceau că au mandat, au mandat! Au început să-şi ceară scuze că le pare rău, că a fost o mică greşeală."

Cătălin Alexa este în continuare căutat de poliţişti. Au fost prinşi - în schimb - cei doi fraţi ai lui şi trei colaboratori din Braşov, Vâlcea şi Brăila.

Potrivit anchetatorilor, fraţii Alexa ar fi racolat mai mulţi români pe care i-ar fi trimis în Statele Unite cu misiunea de a monta pe automatele bancare dispozitive de copiere a datelor de pe cardurile cetăţenilor americani.

Suspecţii acţionau în principal în Virgnia şi Carolina de Nord.

Trei dintre ei au fost arestaţi în primăvara anului trecut de şerifii americani şi se pare că de la ei s-a pornit ancheta care a dus la Alexa.

Potrivit anchetatorilor, banii furaţi de pe cardurile străinilor ajungeau în România unde erau investiţi în afaceri imobiliare.

VIDEO PROTVPLUS.RO