Imagini apocaliptice în România. Locuințele arată ca după bombardament. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 29 Mai 2019 13:54
Data publicarii: Miercuri 29 Mai 2019 13:21
Categorie: Stiri actuale

După ce judeţele Sălaj şi Maramureş au fost lovite de urgia naturii iar bucăţi de gheaţă impresionante, de mărimea unui ou de struț, au distrus totul în cale, problemele parcă nu se mai termină.

În localitatea Vişeu, apele au ieşit din matcă şi au inundat drumuri şi zeci de gospodarii. În cele două judeţe, oamenii îşi evaluează pagubele şi se tem că fenomenele se vor repeta.

Imagini apocaliptice au fost surprinse în localitatea Vişeu unde oamenii au asistat neputincioşi la urgia care a măturat totul în cale. Abia au reuşit să scape din calea apelor.

O fotografie arată amploarea dezastrului din judeţele Sălaj şi Maramureş. în Baia Mare rafalele de vânt au depăşit 100 de km/oră.

Zeci de blocuri au rămas fără acoperişuri, după ce rafalele de vânt au măturat tot în cale la peste 100 de km/oră, locuinţele arată, astăzi, ca după bombardament, copaci smulşi cu tot cu rădăcini şi maşini bătute de grindină mare cât pumnul sunt imaginile apocaliptice ce au îngrozit o lume întreagă.

Bărbat: "Praf a făcut tot, a spart tot. Am asigurare, merg la asigurator, minune a făcut, tot, tot o rupt. Am asigurare şi la maşină şi la apartament, să vedem cât o să ne dea."

Proprietarii maşinilor distruse de grindină îşi evaluează pagubele.

Potop a fost şi în judeţul Bihor, în comună Dobreşti. Timp de jumătate de oră au căzut chiar şi 30 de litri de apă pe metru pătrat. Apa strânsă pe deal a luat-o la vale, iar şuvoaiele au măturat tot în cale. Oamenii şi-au deschis porţile, astfel încât torentele să nu le dărâme şi zidurile caselor.

Cod galben de vijelii și ploi torențiale de miercuri după-amiază în 27 de județe
 


Meteorologii au emis miercuri dimineață un cod galben de vreme rea, valabil până mâine dimineaţă, pentru judeţele din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Munteniei, vestul și nordul Olteniei, dar şi al Moldovei. Vor fi ploi cu caracter torenţial, descărcări electrice, grindină şi vijelii.

De altfel, la 24 de ore de la urgia care s-a abătut asupra judeţului Maramureş, autorităţile au făcut şi un prim bilanţ a pagubelor. Aproximativ 100 de copaci au fost smulşi din rădăcini de rafalele puternice de vânt, peste 200 de autovehicule au fost avariate de grindină. În plus, în Vişeu, 30 de gospodarii au fost inundate de apele care au ieşit din matcă.

Cod roşu de tornadă şi vreme extremă a fost marți şi în Sălaj. Acoperişurile a aproape 100 de locuinţe au fost distruse de bucăţile mari de gheaţă, iar 255 de autovehicule au fost avariate sever.  În plus, o școală a fost afectată de natura dezlănțuită, așa că elevii de acolo nu vor merge astăzi la cursuri.

O super-celulă a măturat Zalăul și i-a înfricoșat pe oameni. ”A ciuruit tot blocul”
 


Marţi în Zalău părea că vine sfârşitul lumii. Câţiva oameni s-au refugiat în ultimul moment, fugăriţi de ghiulele de gheaţă care cădeau din cer. A fost aproape un miracol că nimeni nu a fost rănit.

Câțiva localnici erau la cumpărături când au fost surprinşi de furtună. Cu toţii au privit şocaţi cum le sunt distruse autoturismele.

Şi clădirea Prefecturii Sălaj a fost afectată. Acoperişul a fost distrus în proporţie de 90 la sută - mai multe geamuri au fost sparte.

În Zalău nici clădirile nu au scăpat de urgie.

Locatar. "Deci dacă vă arăt ce îi aici, aşa ceva nu am mai văzut în viaţa mea, uite cum a ciuruit tot blocul. Aşa ceva, pe maşini, cum îi ciuruit zici că a dat cu gloanţe."

După ce furtina s-a domolit, proprietarii şi-au privit şocaţi autoturismele.

Proprietar: "Ciuriuta toată, e dăuna totală. Şi la capota e praf, aripile îs praf."

Proprietar: "E praf toată, ce să mai fac cu ea? Asta trebuie dusă la fier vechi, ce să faci cu ea?"

În localitatea Jibou, 80 de locuinţe au fost afectate. Au căzut şi 35 de litri pe apă pe metru pătrat, iar sistemul de canalizare nu a mai făcut față.

Grindina a făcut prăpăd şi în Oltenia. Fermierii spun că în numai zece minute au fost afectate hectare întregi cu pomi fructiferi şi viţă de vie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Cod galben de vijelii și ploi torențiale de miercuri după-amiază în 27 de județe
Cod galben de vijelii și ploi torențiale de miercuri după-amiază în 27 de județe
VIDEO PROTVPLUS.RO
politie botosani
Un bărbat a intrat cu maşina pe trotuar în Iaşi şi a rupt stâlpii. Ce ar fi consumat
Sat din Sibiu, lovit de un adevărat potop. Maşinile, aruncate de ape peste case
Femeie prinsă la graniţă când căra 4 saci plini cu pietre. Ce ascundea de fapt
„Via Transilvanica", drumul de 1.000 de km care va străbate România, prinde contur
”Primiți ursul sau îl împușcăm?” Cu un singur gest, turiștii condamnă animalele pe viață
Sănătatea românilor depinde de un sistem care e la un pas de colaps. Dezastrul de la CNAS
aer conditionat
Cum trebuie setat aerul condiționat. O temperatură prea mică poate provoca probleme mari
Imaginile surprinse înainte ca Neagoe să facă infarct. Jucătorii au început să se roage
Cine este turistul care a agresat un salvamar din Costinești. Detaliul care l-a înfuriat
Un pescar susține că a găsit Piranha într-un lac din România. Explicația autorităților
Atenţie de unde vă cumpăraţi biletele la UNTOLD. Doi tineri, ameninţaţi de un vânzător fals
Niciun progres în cazul femeii împușcate în cap de un polițist. ”Atunci i-am văzut faţa”