Imaginea de ansamblu a localitatilor izolate din Romania. Pentru 30 de persoane, salvarea a venit din cer, cu elicopterul

Dată publicare: 28-01-2014 12:54
Dată actualizare: 31-01-2014 07:03


In peisajul inghetat, echipajele salvarii nu au avut nicio sansa sa razbata prin muntii de zapada si numai cu ajutorul elicopterelor MAI si SMURD au putut fi salvate mai bine de 30 de persoane, aflate in stare critica in judetele Galati, Vrancea si Buzau.

Vorbim despre gravide, batrani, copii sau persoane cu fracturi ori dependente de dializa, care aveau nevoie urgenta de tratament.

Zeci de ambulante au plecat si ele in misiune, dar multe au ramas blocate in nameti.

BUZAU

In comuna CA Rosetti din Buzau, politistii au reusit sa preia o fetita de 8 ani, cu apendicita acuta, si un baiat de 5 ani, cu febra mare, si i-au dus cu bine la Spitalul de Urgenta din Buzau. Alti oameni in varsta, cu fracturi, au fost salvati cu elicopterul din localitatile izolate.

"Speranta nu este... ce vrea Dumnezeu
- E zapada mare acolo acasa?
- Foarte mare"
, spune un batran.

"Vremea e crunta, nu se vede nimic jos, dar i-am gasit pe toti asta e important", a povestit si comandorul Emil Bucurescu.

GALATI

In Galati, din zeci de localitati inzapezite au venit intruna apeluri de ajutor. In Suhurlui, o gravida, un pacient intrat intr-o criza respiratorie si un dependent de dializa au fost salvati, cu utilaje cu senile. Dar in alte localitati, numai interventia elicopterelor a fost salvatoare.

La Buciumeni si Namoloasa, alte interventii dificile au facut diferenta dintre viata si moarte.

VRANCEA

In Vrancea, 11 oameni au fost evacuati pe calea aerului: printre ei, o femeie intrata in travaliu, un copil de 5 ani si mai multi bolnavi cu probleme renale.

BRAILA

In Braila, o gravida de 29 de ani din comuna Racovita- care astepta de ieri de la prinz sa fie dusa la spital cu o ambulanta- a fost salvata abia astazi, cu un elicopter.

Desi masina salvarii era insotita de 4 utilaje cu vola, unul cu freza si altul cu lama, echipajele NU au reusit sa razbeasca prin troienele care, pe sosea, ajungeau la 6, 7 metri.

Femeia a ajuns la spital dupa 24 de ore de asteptare.

Interventii salvatoare au avut loc si in Calarasi, Tulcea si Teleorman.


VIDEO PROTVPLUS.RO