Greșeala unui bătrân l-a costat viața. Familia lui a rămas pe drumuri în prag de iarnă

Dată publicare: 31-10-2019 16:38
Dată actualizare: 31-10-2019 17:28


Un bătrân de 85 de ani din judeţul Vaslui a murit într-un incendiu care a distrus locuinţa familiei.

Bărbatul dormea singur într-o parte a casei şi pompierii spun că făcuse greşeală de a încărca soba cu prea multe lemne. Scânteile sărite pe podea au aprins totul în jur şi au umplut locuinţa de un fum dens. Fiul bătrânului a ajuns cu greu la tatăl său şi l-a scos afară, însă era deja prea târziu.

Bătrânul şi fiul său, tată a trei copii, împărţeau aceeaşi locuinţă. Nepoţii nu erau acasă, iar fiul proprietarului, un bărbat de 48 de ani, a simţit miros de fum şi, iniţial, a crezut ca sobă din cameră are probleme. A ieşit apoi în hol, unde fumul era atât de gros, încât bărbatul abia a putut face câţiva paşi. Cu greu a ajuns la bătrân. L-a găsit prăbuşit în faţa uşii, inconştient, intoxicat cu monoxid de carbon. L-a scos pe braţe în curte, sperând că-l va putea salva.

Între timp, vecinii care au văzut focul s-au mobilizat cu găleţi cu apă. Vâlvătaia a cuprins însă toată casa şi doar pompierii au reuşit să stingă flăcările.

Până la sosirea echipajului de la ambulanţă, militarii au încercat să îl resusciteze pe bătrân.

Fiul şi cei trei copii ai săi au rămas pe drumuri, în prag de iarnă. Omul e văduv de cinci ani şi îşi creşte singur copiii.


VIDEO PROTVPLUS.RO