Fostul sef al Serviciului Permise de Conducere Arges si adjunctul sau, condamnati definitiv la sase ani de inchisoare

×
Codul embed a fost copiat

Instanta suprema i-a condamnat definitiv, luni, in dosarul permiselor eliberate fraudulos in Arges, pe fostul sef al Serviciului Permise de Conducere Gheorghe Vlasceanu si pe fostul sau adjunct Vasile Voinea la cate sase ani de inchisoare cu executare.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis apelurile declarate de fostul sef al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (SPCRPCIV) Arges Gheorghe Codrut Vlasceanu, de fostul sau adjunct Vasile Voinea, Daniel Zidaru, Laurentiu Ionut Balan, Traian Proca, Aurelian Radoi, Ion Ionascu, Daniel Paul Mandu, Laurentiu Georgel Neagoe, Ion Ciripan, Constantin Izabel Tudoroiu, Constantin Marcu, Marius Epure, Nicolae Anghel, Mihai Craciun, Gheorghe Marius Mierla, Badea Florin Boroiu, Laurentiu Constantin Floroiu si Constantin Tinca impotriva sentintei din 14 februarie 2012 pronuntata de Curtea de Apel Targu Mures.

Astfel, in rejudecare, instanta suprema i-a redus pedeapsa lui Gheorghe Vlasceanu de la 14 ani la sase ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita, dispunand ca pedeapsa complementara interzicerea unor drepturi timp de trei ani. Pedeapsa va fi redusa cu perioada in care acesta a fost retinut si arestat, respectiv din 14 iunie 2008 pana in 7 august 2009.

Vasile Voinea, fostul adjunct al lui Vlasceanu, a fost condamnat pentru luare de mita tot la sase ani de inchisoare cu executare, pedeapsa fiind redusa si in cazul lui, de la 11 ani si opt luni. Instanta a mai dispus ca Voinea sa aiba interdictie de a exercita anumite drepturi inca trei ani dupa executarea pedepsei principale. Din pedeapsa de sase ani de inchisoare va fi scazuta perioada in care Voinea a fost retinut si arestat, respectiv 14 iunie 2008 - 7 august 2009.

Decizia instantei supreme este definitiva, condamnatii urmand sa fie incarcerati.

Citește și
permise Targu Jiu
"Fabrica de permise" de la Targu Jiu. Reteaua include politisti, instructori, medici si asistente
VIDEO. „Am și eu interlopii mei aici!” Cum i s-a dus vestea olteanului Claudiu Pasăre că „visează miliarde”

In decembrie 2008, procurorii DIICOT au dispus trimiterea in judecata a 28 de inculpati, pentru fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.

Potrivit DNA, in perioada 2006 - iunie 2008, in judetul Arges si-a desfasurat activitatea un grup infractional organizat, care a actionat in scopul obtinerii unor sume de bani pretinse si primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obtinerea in mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Arges.

Membrii acestui grup si-au asumat mai multe "indatoriri", respectiv racolarea persoanelor din mai multe judete interesate sa obtina permisul de conducere prin coruperea unor functionari publici, schimbarea domiciliului viitorilor candidati, falsificarea documentelor necesare schimbarii domiciliului, facilitarea promovarii, in mod ilegal, a examenului pentru obtinerea permisului de conducere.

Judecarea dosarului permiselor din Arges a inceput la Curtea de Apel Targu Mures in 15 ianuarie 2009.

In februarie 2012, 16 inculpati in dosarul permiselor eliberate fraudulos in Arges, intre care fostul sef al SPCRPCIV Gheorghe Codrut Vlasceanu si fostul sau adjunct, Vasile Voinea, au fost condamnati de Curtea de Apel Targu Mures la inchisoare cu executare.

Instanta a dispus, totodata, anularea a peste 50 de permise obtinute fraudulos, confiscarea si distrugerea chestionarelor ridicate in iunie 2008 de DNA, precum si arhivarea a 269 de copii pe suport digital si optic ale mijloacelor de proba.

Sentinta Curtii de Apel Targu Mures a fost atacata cu recurs la instanta suprema, care luni a dat o decizie definitiva.

Articol recomandat de sport.ro
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Citește și...
Cum a aparut acest tanar la examenul pentru permis auto:
Cum a aparut acest tanar la examenul pentru permis auto: "Pai nici eu nu stiu ce e!" Politistii i-au facut dosar penal

Un tanar din Targoviste, care a venit vineri dimineata sa dea examen auto, i-a socat pe examinatori. Candidatul a fost prins in timp ce incerca sa fraudeze proba teoretica si purta asupra lui un complicat sistem de copiat.

"Fabrica de permise" de la Targu Jiu. Reteaua include politisti, instructori, medici si asistente

Noi retineri joi noapte la Targu Jiu, intr-o ampla ancheta ce vizeaza o filiera de obtinere ilegala a permiselor auto. Doi politisti, directorul unei scoli de soferi si doi instructori auto au fost arestati pentru luare de mita si trafic de influenta.

Dimensiunile
Dimensiunile "fabricii" de permise auto din Gorj, de la instructori auto, la medici si politisti

Doi administratori ai unor scoli de soferi si un instructor auto au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in dosarul eliberarii frauduloase de permise auto, in urma unor decizii luate marti seara de Tribunalul Bucuresti, la propunerea procurorilor.

Recomandări
VIDEO. Campania electorală oficială din Timișoara a început cu scandal. Îmbrânceli și țipete cu membrii USR și aliații AUR
VIDEO. Campania electorală oficială din Timișoara a început cu scandal. Îmbrânceli și țipete cu membrii USR și aliații AUR

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare a început oficial în Timișoara cu un ... scandal.  

SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România. Proiectilele vor înarma aeronavele F-16 Falcon
SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România. Proiectilele vor înarma aeronavele F-16 Falcon

SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România, evaluate la aproximativ 70 de milioane de dolari. Achiziţia va asigura înzestrarea aeronavelor multirol F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române.

Câți români spun că vor să meargă la vot pe 9 iunie. „Vom avea un val destul de consistent de tineri”
Câți români spun că vor să meargă la vot pe 9 iunie. „Vom avea un val destul de consistent de tineri”

Vineri începe campania electorală pentru alegerile locale și cele europarlamentare. Aproape 90 la sută dintre români știu că acestea sunt organizate pe 9 iunie.