Fostul primar al Sectorului 5 din București, Daniel Florea, la DNA. Ce a fost întrebat de jurnaliști

Ultima actualizare: 29-04-2022 13:20
Daniel Florea
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Fostul primar al Sectorului 5 din București, Daniel Florea, a ajuns vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

La intrarea în sediul DNA, fostul edil a fost întrebat de jurnaliști cu ce firmă a fost încheiat contractul de salubrizare al Sectorului Capitalei de care a fost responsabil.

"Contractul de salubrizare la Sectorul 5 nu se putea decât cu firma primăriei, care avea exclusivitate acolo", a răspuns Daniel Florea, conform Agerpres.

Ce a spus Florea când a fost audiat în 2020

În noiembrie 2020, Florea a spus că a fost chemat de procurorii DNA pentru a fi audiat în calitate de martor.

“Am fost sunat, rugat să vin în calitate de martor, asta am făcut. Deocamdată nici eu nu ştiu absolut nimic. [...] Decât în calitate de martor, dar nu ştiu în ce dosar”, a declarat Daniel Florea la momentul respectiv.

Și Piedone a ajuns la DNA vineri

Tot vineri, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost ridicat de procurorii DNA de pe Aeroportul “Henri Coandă” din Otopeni şi dus la audieri, într-un nou dosar.

Piedone a fost dus de pe Aeroportul Otopeni, de unde dorea să plece din ţară, la sediul DNA, pentru a fi audiat într-un nou dosar de corupţie şi urmează să afle ce calitate va dobândi şi mai ales dacă se va alege cu restricţii de libertate.

Piedone, fost primar al Sectorului 4 al Capitalei, a fost condamnat în primă instanţă la opt ani şi șase luni de închisoare pentru abuz în serviciu pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare în cazul clubului Colectiv.

Curtea de Apel Bucureşti este aşteptată să se pronunţe în 3 mai în dosarul Colectiv, după mai multe amânări.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO