Fost angajat al Poștei, jefuit în 2014, obligat să plătească despăgubiri uriașe

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 23 Februarie 2018 16:55
Categorie: Actualitate

Un fost angajat al Poștei din Arad este obligat de instanţă să plătească instituţiei 30 de mii de euro.

Suma reprezintă o treime din prejudiciul pe care Poșta l-a avut, în timpul unui jaf, petrecut în 2014. Făptaşii nu au fost prinşi niciodată, însă instituţia i-a dat în judecată pe cei trei angajaţi care aveau în grijă transportul respectiv. Hotărârea instanţei nu este definitivă.

Jaful a avut loc în ianuarie 2014. Atunci, maşina Poștei a fost golită în doar câteva secunde, chiar din fața instituţiei unde a fost încărcată cu bani şi colete. Au fost furaţi aproape 400 de mii de lei, bani care reprezentau câteva sute de pensii.

Ilie Lupşa - fost angajat: "Am coborât să mai iau ce mai aveam de luat. Șoferul între timp a scos maşina de la bandă în fata Poștei, pe trotuar, revenind din înăuntru am constatat dispariţia lăzii cu bani. În ladă erau grupuri de bani din saci de pânză. Șoferul a părăsit mijlocul de transport, l-am chemat şi l-am întrebat unde e lada cu bani au dispărut banii el a dat din umeri."

După incident, angajatul a fost pensionat anticipat. Primeşte acum o pensie de 900 de lei pe lună şi spune că nu ştie cum ar putea plăti toată suma decisă de instanţă. Bărbatul spune că a fost nevoit să transporte banii cu o maşină nesecurizată.

Într-un comunicat trimis vineri de Poşta Română, instituţia precizează că îi considera vinovaţi pe cei trei angajaţi de nerespectarea atribuţiilor de serviciu. Potrivit instituţiei, ar exista probe video din care ar reieşi că neglijenţa lor ar fi dus la furtul banilor.

Florica Lupşa - soţia bărbatului: "Eu sunt şocată pentru decizia instanţei în legătură cu soţul meu negăsind asupra Poștei nici o vină. Mereu se spune despre ladă de valori care i se aruncă în cârcă soţului meu. Lada aia era prevăzută cu un lăcat cumpărat de şofer, care cheie era la el tot timpul şi vă întreb ce siguranţă prezenta lada respectivă încuiată cu un lacăt "

Cociş Josan Ioan, avocatul bărbatului "Mânuitorii de valori de la Poştă nu pot fi cosiderati vinovaţi pentru neglijență în serviciu din moment ce Poşta Romană a încălcat grav prevederile legale privind paza transportul şi asigurarea valorilor prevăzute de Legea 333 din 2003. În acest sens am depus o vastă documentaţie din care rezultă că pentru abateri de la normele legale, Poşta a fost sancţionată de mai multe ori "

Iniţial, în cazul angajaţilor care erau atunci în tura s-a dat soluţia neinceperii urmăririi penale. Însă instituţia unde erau angajaţi i-a dat în judecată. Decizia dată acum de Judecătorie a fost atacată deja, la Tribunalul Arad.

Cine este adolescentul care a încercat să trimită un tigru printr-un colet poștal
Cine este adolescentul care a încercat să trimită un tigru printr-un colet poștal
VIDEO PROTVPLUS.RO
rapire
Un turc care își răpise copiii din Suedia, prins în România. Ce riscă bărbatul
Imagini şocante cu tineri care abia se mai ţin pe picioare, după ce ar fi consumat un drog extrem de periculos
Un șofer băut a lovit trei mașini parcate. O persoană a fost rănită
Cine sunt victimele avalanșei din Bucegi: „Un om atât de inteligent, cult şi bun”
Pompierii au stabilit cauza incendiului de la fabrica din Mureș
Şeful Poliţiei Capitalei, schimbat din funcţie. Cine îl înlocuiește
avalansa
Operaţiunea de recuperare a turistului ucis de o avalanşă în Munţii Bucegi, reluată luni dimineaţa
Târgul de Crăciun din Cluj, în atenția Europei. Impresiile lăsate turiștilor din Dubai și Germania
Explozie puternică într-un apartament din Hunedoara. Ce au descoperit apoi pompierii
Audierea lui Carmen Iohannis la Parchetul General, amânată
Trei răniți în Arad după impactul violent frontal dintre două mașini
Polițist agresat la Calafat în timp ce încerca să aplaneze un scandal între două grupuri