Fost angajat al Poștei, jefuit în 2014, obligat să plătească despăgubiri uriașe

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 23 Februarie 2018 16:55
Categorie: Actualitate

Un fost angajat al Poștei din Arad este obligat de instanţă să plătească instituţiei 30 de mii de euro.

Suma reprezintă o treime din prejudiciul pe care Poșta l-a avut, în timpul unui jaf, petrecut în 2014. Făptaşii nu au fost prinşi niciodată, însă instituţia i-a dat în judecată pe cei trei angajaţi care aveau în grijă transportul respectiv. Hotărârea instanţei nu este definitivă.

Jaful a avut loc în ianuarie 2014. Atunci, maşina Poștei a fost golită în doar câteva secunde, chiar din fața instituţiei unde a fost încărcată cu bani şi colete. Au fost furaţi aproape 400 de mii de lei, bani care reprezentau câteva sute de pensii.

Ilie Lupşa - fost angajat: "Am coborât să mai iau ce mai aveam de luat. Șoferul între timp a scos maşina de la bandă în fata Poștei, pe trotuar, revenind din înăuntru am constatat dispariţia lăzii cu bani. În ladă erau grupuri de bani din saci de pânză. Șoferul a părăsit mijlocul de transport, l-am chemat şi l-am întrebat unde e lada cu bani au dispărut banii el a dat din umeri."

După incident, angajatul a fost pensionat anticipat. Primeşte acum o pensie de 900 de lei pe lună şi spune că nu ştie cum ar putea plăti toată suma decisă de instanţă. Bărbatul spune că a fost nevoit să transporte banii cu o maşină nesecurizată.

Într-un comunicat trimis vineri de Poşta Română, instituţia precizează că îi considera vinovaţi pe cei trei angajaţi de nerespectarea atribuţiilor de serviciu. Potrivit instituţiei, ar exista probe video din care ar reieşi că neglijenţa lor ar fi dus la furtul banilor.

Florica Lupşa - soţia bărbatului: "Eu sunt şocată pentru decizia instanţei în legătură cu soţul meu negăsind asupra Poștei nici o vină. Mereu se spune despre ladă de valori care i se aruncă în cârcă soţului meu. Lada aia era prevăzută cu un lăcat cumpărat de şofer, care cheie era la el tot timpul şi vă întreb ce siguranţă prezenta lada respectivă încuiată cu un lacăt "

Cociş Josan Ioan, avocatul bărbatului "Mânuitorii de valori de la Poştă nu pot fi cosiderati vinovaţi pentru neglijență în serviciu din moment ce Poşta Romană a încălcat grav prevederile legale privind paza transportul şi asigurarea valorilor prevăzute de Legea 333 din 2003. În acest sens am depus o vastă documentaţie din care rezultă că pentru abateri de la normele legale, Poşta a fost sancţionată de mai multe ori "

Iniţial, în cazul angajaţilor care erau atunci în tura s-a dat soluţia neinceperii urmăririi penale. Însă instituţia unde erau angajaţi i-a dat în judecată. Decizia dată acum de Judecătorie a fost atacată deja, la Tribunalul Arad.

Cine este adolescentul care a încercat să trimită un tigru printr-un colet poștal
Cine este adolescentul care a încercat să trimită un tigru printr-un colet poștal
VIDEO PROTVPLUS.RO
ministrul transporturilor, razvan cuc, autostrada, stat paralel
Ministrul Răzvan Cuc anunță pierderi de 40% la Tarom. Ce salariu are directorul adjunct
Tudor Caranfil a murit. Criticul de film avea 88 de ani
Un turist a fost prins la Nădlac cu un vietnamez în portbagaj. Ce explicaţie a dat
Atenționare meteo. Cod galben de vânt puternic în opt judeţe
Ministrul Mediului a stat 16 minute cu motorul pornit, vorbind despre reducerea emisiilor
Cisternă cu sodă caustică, răsturnată pe o şosea din Vaslui. Ce a păţit şoferul
copil ranit
Copil grav rănit, după ce a fost prins între o remorcă şi un morman de pământ
Incendiu la un restaurant din Vâlcea. Patronul s-a luptat singur cu flăcările
Profesor de religie acuzat că ar fi bătut un elev: "L-a izbit cu capul de perete"
Premierul Viorica Dăncilă, în vizită în SUA. Cine a invitat-o
O femeie susține că ”puiul fericit” s-a decolorat. Explicația producătorului
Șofer de autobuz, lăsat inconștient de mai mulți tineri în Constanța