Filmul accidentului din Polovragi, unde un turist de 43 de ani a murit in prapastie

Dată publicare: 21-09-2013 18:49
Dată actualizare: 24-09-2013 00:09


Zona pesterii Polovragi din judetul Gorj unde si-a pierdut viata mama Monicai Gabor a fost din nou scena unei tragedii.

Un turist in varsta de 43 de ani, profesor de fizica, s-a prabusit intr-o prapastie, in timp ce era in excursie cu mai multi prieteni. Barbatul a incercat sa faca o fotografie si a cazut in gol.

Turistul, venit de la Oradea, era in excursie cu un grup de prieteni. Aflat la nici 100 de metri de gura pesterii de pe Cheile Olteţului, a vrut sa faca poze, impresionat de peisaj. La un moment dat insa, a ramas singur si a alunecat in gol de la aproximativ 30 de metri. In zona si plouase in ultimele zile, pamantul era ud, asa ca barbatul s-a dezechilibrat foarte usor si a alunecat pe stratul de frunze.

O echipa de salvamontisti si doua echipaje medicale s-au deplasat de urgenta la fata locului.

"Nu am facut decat sa constatam decesul victimei. Cazatura a fost destul de puternica, in zona coloanei, la cap. A fost o operatiune dificila, e o zona cu caderi de pietre si abrupt, e vertical pana jos.", a spus Darius Bistriceanu, Salvamont Gorj.

Imediat, au ajuns si criminalistii.

"A fost o cadere accidentala. Era un grup de 7, 8 persoane, el se afla singur la circa 30 metri fata de celelalte doua persoane care il insoteau, s-a dezechilibrat si a cazut in albia raului.", a declarat Titi Igoianu, seful Politiei Polovragi.

Trupul neinsufletit al barbatului a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala pentru necropsie.

In urma cu o luna, in aceeasi zona, si-a gasit sfarsitul si mama Monicai Gabor. Femeia, in varsta de 54 de ani, plecase in pelerinaj la manastiri, cu un grup de turisti, si vizitase un lacas de cult din apropiere. Ea a rugat pe cineva sa ii faca o fotografie, dar chiar atunci o piatra de aproape sapte kilograme s-a desprins de pe versant si i-a cazut in cap. 


VIDEO PROTVPLUS.RO