Fiica celebrului avocat Istrate Micescu se lupta de 8 ani cu RAPPS sa isi obtina inapoi proprietatea. Suma ceruta de stat


Ultimul update: Luni 11 Iulie 2016 00:09
Data publicarii: Vineri 08 Iulie 2016 20:14
Categorie: Stiri actuale

"RAPPS incearca sa ne jupoaie si sa ne faca sa renuntam la ce am mostenit", acuza nepoata celebrului avocat Istrate Micescu.

Femeia se lupta de ani de zile sa recupereze domeniul de la Micesti, Arges. Proprietatea se intinde pe 13 hectare, a fost domeniu de vanatoare pentru Ceausescu, iar acum se afla in grija RAPPS. Institutia a pierdut procesul cu proprietarii, insa nu preda cheile pentru ca vrea 330.000 de euro, valoarea unor investitii facute in ultimii 30 de ani. Regia nu a comentat cazul, pana la acesta ora.

Ana Cristea Micescu:"Nu putem sa intram. Am anuntat, am fost civilizati, am cerut voie sa intram pe aceasta proprietate si nu ni s-a permis. "

Ana Cristea Micescu este in fata proprietatii pe care o detine, in acte, dar pe care nu poate intra nici la 8 ani de la momentul in care a castigat definitiv retrocedarea. Este fosta resedinta de vara a celebrului avocat Istrate Micescu, intemnitat in perioada comunista si mort in inchisoarea Aiud, o bijuterie care se intinde pe 13 hectare de padure in Arges. Motivul pentru care nu poate intra este ca instanta a mai decis ca femeia este obligata sa plateasca regiei despagubiri de 130 de mii de euro care ar reprezenta investitii facute de -a lungul timpului de statul roman, cum ar fi o popicarie si o piscina comandate de Ceausescu.

Ana Cristea Micescu:
Dupa 7 ani m-am trezit ca mi-au pus proprire pe conturi si proprietati ca sa isi recupereze suma care le revenea pentru despagubirile astea care sunt hilare daca ati fi intrat ati fi vazut ca sunt niste gunoaie

Drept dovada, a inregistrat anul trecut starea dezastruoasa in care s-ar afla atat piscina fostului dictator, cat si vechile constructii, de care nu se mai ingrijeste nimeni, de cand mostenitorii au revendicat proprietatea. Inainte insa de acest moment, fostul conac de vanatoare a fost transformat intr-un hotel de 3 stele. Ilegal, spune femeia.

"Bine ati venit, organizam nunti, botezuri", este mesajul care te intampina la intrarea in domeniul unde s-a scris istorie. fostul ministru istarte micescu scia aici, in resedinta de vara, constitutia de la 1938. in timpul regimului comunist a fost confiscat si transformt in fondul privat a lui nicolae ceusescu, care venea acii sa vaneze.

Ana Cristea Micescu: Au daramat peretii autentici, au facut camere de hotel de 3 stele. s-a stricat arhitectura. acest tupeuy sa ne puna pe noi sa platim ce au construit ei in beneficiul lor. atat vreme cat vorbim de o cladire atat de valoroasa care poate fi inclusa in patrimoniul national, nu poate nimeni sa o distruga fara sa plateasca pentru asta

De platit, ar trebui sa plateasca tot femeia. Dupa prima nota de plata de 130.000 de euro, sustine ea, ar fi primit o alta pentru investitiile facute in cladirile existente pe domeniu: 200 de mii de euro. RAAPPS nu a raspuns solicitarii Stirilor PRO TV pentru a comenta cazul.

RAAPPS nu se pricepe, insa nici nu renunta. Proprietatile de lux care lasa o paguba anuala de 11 MIL euro in bugetul Regiei
Mioara Roman, evacuata din vila de protocol in care locuia de 25 de ani. Avea restante de 500.000 de euro la chirie
VIDEO PROTVPLUS.RO