Exercitiu de amploare in poligonul Cincu. 1.700 militari romani, americani si britanici au transformat zona in camp de lupta

Ultima actualizare: 18-06-2016 07:15

Poligonul de la Cincu a aratat zilele acestea ca un adevarat camp de lupta. Peste o mie sapte sute de militari romani, americani si britanici s-au antrenat impreuna.

Soldatii incearca astfel sa isi imbunatateasca modul de operare si de comunicare.

La antrenamentele spectaculoase au participat militari din Romania, Anglia si Statele Unite. Potrivit scenariului, vanatorii de munte romani au fost cei care au deschis asaltul cu aruncatoarele de grenada. Trupele britanice au intrat si ele in lupta cu puscasii, care au nimicit rapid toate tintele.

Printre americanii veniti la Cincu este si un roman. Capitanul Cristian Radulescu a plecat in Statele Unite imediat dupa Revolutie. Acum, s-a intors in tara natala, intr-o misiune neasteptata.

Cpt. Cristian Radulescu, comandant de companie: "Colegii mei din regimentul de cavalerie au tot venit in Romania si ma intrebam cand voi ajunge si eu, daca voi ajunge vreodata."

Stefan Tinca, secretar de stat al MApN: "Cred ca este bine ca societatea nostra sa constientizeze ca armata se pregateste, exerseaza, isi mareste nivelul de interoperabilitate cu alte forte straine."

Oficialii militari spun ca astfel de exercitii vor mai avea loc din cauza amenintarilor din est.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO