EVALUARE NATIONALA 2016. Subiectele si baremul la Limba Romana: pastelul si o compunere. "Nu m-am pregatit foarte mult"

Ultima actualizare: 28-06-2016 00:02

EVALUARE NATIONALA 2016. La Evaluarea Nationala 2016, in total, 153.522 de elevi au fost asteptati sa se prezinte in cele 4.809 centre de examen pentru a sustine proba la Limba Romana. 

EVALUARE NATIONALA 2016. Absolventii claselor a VIII-a au inceput luni Evaluarea Nationala cu proba scrisa la Limba si Literatura Romana. La subiectul III, elevilor le-a picat pastelul, iar la subiectul II au avut de facut o compunere despre cum arata o zi petrecuta la munte.

EVALUARE NATIONALA 2016. Iata si baremul de corectare la proba scrisa de la Limba Romana,  publicat pe edu.ro:

EVALUARE NATIONALA 2016. Saptamana a inceput cu emotii pentru absolventii de clasa a VIII-a, care au sustinut prima proba scrisa la Limba si Literatura Romana din cadrul Evaluarii Nationale. Peste 150.000 de elevi s-au prezentat la centrele de examen. La subiectul principal au avut de demonstrat ca poezia "Salcami" partine genului liric. Multora li s-a parut usor.

La Colegiul Mihai Eminescu din Capitala cei mai multi elevi au iesit din examen cu zambetul pe buze.

"-A fost foarte usor. Nu ma asteptam sa fie asa de usor. Ne-a dat gen liric si a fost simplu.

-Cat crezi ca o sa iei?

- Peste 9.50 sper"

"N-a fost foarte greu. M-am descurcat si eu si colegii mei si notele or sa fie cat de mari".

Elevii n-au avut voie sa intre in clasa cu telefoane sau cu bagaje. In plus, pentru prima data in cadrul acestui examen Ministerul Educatiei a pus la dispozitie si o linie verde daca cineva are ceva de reclamat.

Si la Cluj, atmosfera a fost destul de relaxata.

"-Sincer, nu m-am pregatit foarte mult, mai mult pe scurt, dar ma bucur ca am stiut si ca a fost simplu.

- La ce nota speri?

- Un 9 si ceva."

Parintii si-au asteptat si ei plini de emotii copiii la iesirea din centrele de examen:

"-L-am sprijinit la modul sufletesc astazi mai mult, in rest meditatii tot ce s-a putut si in rest nimic fata de alti parinti.

-Ati platit meditatii?

- Da, pentru ca nu era scump. La o ora jumate era undeva in jur de 20-30 de lei, deci chiar nu au fost sume mari", a declarat o mamica.

Miercuri, absolventii vor sustine proba la matematica, iar rezultatele vor fi afisate pe 1 iulie.

EVALUARE NATIONALA 2016. Elevii n-au avut voie sa intre cu telefoane sau cu bagaje in clase, iar pentru prima data in cadrul acestui examen Ministerul Educatiei a pus la dispozitie si o linie verde disponibila pe durata desfasurarii probelor pentru semnalarea eventualelor nereguli. Miercuri, absolventii de clasa a VIII-a vor sustine cea de a doua si ultima proba la matematica, iar rezultatele vor fi afisate pe 1 iulie.

O alta premiera este ca lucrarile vor fi corectate in alte judete decat in cele in care au avut loc probele.

Eleva: A fost foarte usor, nu ma asteptam sa fie asa usor, ne-a dat genul liric. Sper sa iau peste 9,50

Elev: Eu cred ca am facut bine, la subiectul trei am avut genul liric

Elev: Daca anul trecut a fost usor, anul acesta a fost si mai usor. Au fost numai notiuni de baza, nimic foarte complicat. Cred ca o sa iau peste 9, sigur

EVALUARE NATIONALA 2016. Testul la Limba si literatura romana, primul de la Evaluarea Nationala, a fost sustinut de peste 153.000 de elevi.

Acestia au avut de rezolvat doua subiecte cu mai multe cerinte, notate in total cu 78 de puncte. Alte 12 puncte puteau fi obtinute pentru redactarea intregii lucrari, iar zece puncte au fost acordate din oficiu.

Primul subiect a avut doua cerinte, una legata de analiza poeziei "Salcami", de Anatol Baconsky, iar a doua, de redactare a unei compuneri de 150-250 de cuvinte in care elevii trebuiau sa explice de ce poezia apartine speciei pastel. Elevii pot primi 42 de puncte daca au rezolvat corect primul subiect.

La subiectul al doilea, elevii au primit un fragment dintr-un material cu tema «Gradina pierduta a Edenului»: locul in care ajungi doar cu elicopterul", semnat de Andreea Marinas.

EVALUARE NATIONALA 2016. Elevii au avut de raspuns la sase intrebari referitoare la textul dat si de redactat o naratiune de 150-250 de cuvinte in care sa prezinte o intamplare reala sau imaginara petrecuta intr-o zona turistica.

Pentru rezolvarea corecta a subiectului al doilea, elevii primesc 36 de puncte. De asemenea, alte 12 puncte sunt date pentru modul in care este redactata intreaga lucrare, unitatea compozitiei, coerenta si vocabular.

EVALUARE NATIONALA 2016. Elevii au trebuit sa fie in salile de examen la 8:30. Testarea a inceput la ora 9:00 dimineata si a durat 2 ore, pana la 11:00.

EVALUARE NATIONALA 2016, subiecte si barem LIMBA ROMANA

Examenul de Limba Romana este structurat pe doua subiecte mari, cu doua texte la prima vedere pe baza carora elevii trebuie sa raspunda la mai multe intrebari.

EVALUARE NATIONALA 2016. Subiectele la Limba si literatura romana, din cadrul examenului de Evaluare Nationala de clasa a VIII-a, vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, luni, in jurul orei 15:00. 

EVALUARE NATIONALA 2016. Afisarea rezultatelor va avea loc pe 1 iulie, pana la ora 16:00, iar depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi, intre orele 16:00 - 20:00. Rezolvarea contestatiilor se va face in perioada 2-4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Calendar Evaluarea Nationala 2016

15-17 iunie 2016 Inscrierea la Evaluarea Nationala

17 iunie 2016 Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

27 iunie 2016 Limba si literatura romana - proba scrisa

28 iunie 2016 Limba si literatura materna - proba scrisa

29 iunie 2016 Matematica - proba scrisa

1 iulie 2016 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)

1 iulie 2016 Depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)

2 - 4 iulie 2016 Rezolvarea contestatiilor

5 iulie 2016 Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

EVALUARE NATIONALA 2016. Dupa afisarea rezultatelor finale, elevii si parintii trebuie sa completeze, in perioada 8-12 iulie, fisele de inscriere la liceu, urmand ca pe 19 iulie sa se faca repartizarea computerizata si pe 20 iulie sa se afiseze rezultatele, potrivit calendarului Ministerului Educatiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO