Era sa moara de ziua ei. S-a prabusit cu parapanta langa Brasov

Dată publicare: 03-06-2011 18:34
Dată actualizare: 29-10-2012 08:34


Intamplare sinistra, petrecuta langa Brasov. O tanara, care implineste chiar vineri 20 de ani, s-a prabusit cu parapanta, in timpul unui zbor de antrenament.

Sportiva se pregatea pentru un concurs la care trebuia sa participe sambata. Cei care au vazut scena s-au gandit ca a murit pe loc, pentru ca, spun ei, impactul a fost extrem de dur. Ranita a supravietuit, insa, cu mai multe fracturi. Doua, chiar la coloana.

Fata a incercat o manevra brusca. Ar fi vrut sa franeze intr-un unghi inchis si nu a mai avut spatiu ca sa repare eroarea. A cazut violent, de la aproape 10 metri inaltime. Casca pe care din fericire o purta a facut cat o viata noua, daruita de destin. Specialistii cred ca sportiva s-a hazardat inutil sa execute o acrobatie dificila.

Toti cei care au vazut scena sunt bulversati. Ranita a fost dusa de urgenta la Spitalul Judetean din Brasov.

Traumatizata la nivelul coloanei toraco-lombare cu doua fracturi vertebrale. Ce riscuri sunt in continuare? Un pacient cu fracturi ar trebui sa renunte la sporturi extreme.

Tanara practica acest sport de 2 ani si visa sa ajunga instructor.

Din fericire cele doua lovituri la coloana nu i-au afectat nici un nerv asa incat tanara a scapat de cosmarul ideii ca va ramane paralizata pe viata. Pe de alta parte insa medicii spun ca este posibil ca fata sa mai nu mai poata practica niciodata sportul care devenise totul pentru ea: zborul cu parapanta. Si asta pentru ca acesta solicita in mod deosebit coloana vertebrala la anumite manevre, mai ales la aterizare. Recuperarea dupa acest accident va dura destul de mult si sportiva va ramane in spital cateva saptamani. 


VIDEO PROTVPLUS.RO