Emil Boc: „Festivalurile trebuie să aibă loc! Viața nu mai poate rămâne încremenită”

Dată publicare: 27-03-2021 11:52
Dată actualizare: 27-03-2021 11:58


Untold

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, spune că este un susținător fără echivoc a festivalurilor și că acestea trebuie să aibă loc, dar încă nu știe în ce formă.

Emil Boc a vorbit la radio despre desfășurarea festivalurilor în acest an. Edilul a susținut că festivalurile trebuie să aibă loc, iar autoritățile statului trebuie să găsească soluții pentru a se putea organiza astfel de evenimente, scrie Monitorul de Cluj.

Primarul vine și el cu câteva „propuneri”, care să ajute la buna organizare a festivalurilor: vaccin, testare rapidă și PCR, obligatorii pentru participare.

„Eu sunt convins că și pentru partea de festivaluri se va găsi o soluție până la urmă pentru că sunt un susținător fără echivoc, ca acestea să aibă loc. Nu știu în ce format încă, în ce număr, cu ce condiții exacte, dar trebuie să aibă loc, viața trebuie să meargă mai departe.

Și atunci trebuie să existe condiții pe care autoritățile să le stabilească - vaccin, testare rapidă, testare PCR pentru a putea să participi. Viața nu mai poate rămâne încremenită, la un an de zile de pandemie, așa cum nu a încremenit nici acum 100 de ani când a fost gripa spaniolă. Așa și acum trebuie să gândim soluții ca să suținem componenta aceasta”, a explicat Emil Boc.

 

”Suntem pe aceeași parte a baricadei”

 

Cluj-Napoca este direct legat de festivaluri și industria culturală, iar primarul chiar spune că se află pe „aceeași parte a baricadei”.

Măsurile pentru festivaluri nu vor apărea încă, în luna aprilie, dar ar trebui să fie stabilite până în luna mai, iunie, ca organizatorii de festivaluri să aibă timp să se pregătească.

„Clujul este direct legat de brandul acestor festivaluri care definesc până la urmă și orașul nostru. Din acest punct de vedere suntem pe aceeași parte a baricadei în a-i susține, astfel încât cât mai repede cu putință autoritățile centrale să emită setul de reglementări pentru a avea o anumită previzibilitate.

Eu înțeleg că nu pot fi emise acum în aprilie pentru că se așteaptă ca acum se așteaptă să fie vârful de sarcină al valului 3, dar odată ce trecem spre mai, iunie, trebuie ca aceste reguli să fie clare, astfel încât și ei să își poată pregăti măsurile necesare pentru desfășurarea unor astfel de evenimente. Am spus și noi, la Cluj, vom susține tot sectorul cultural, cel puțin cum a fost anul trecut, măcat atât, chiar dacă situația este puțin mai complicată din cauza pandemiei, dar nu oprim finanțarea, doar așteptăm adoptarea bugetului de care suntem legați pentru a putea da drumul la competiția specifică pe legea 350”, a adăugat Emil Boc.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO