Dupa ce Bucurestiul s-a umplut de capuse, autoritatile au inceput dezinsectia

Ultima actualizare: 06-11-2012 07:21

Autoritatile s-au hotarat sa curete Bucurestiul de capuse, dupa ce Ministerul Sanatatii avertiza ca numarul imbolnavirilor cauzate de intepatura acestor insecte a crescut cu 50%. Asa ca astazi a inceput dezinsectia.

Din pacate, chiar daca dispar din iarba, pot fi readuse in parcuri de maidanezi. Cea mai ingrijoratoare situatie este in prezent la Sibiu, unde in luna aprilie s-au inregistrat 33 de cazuri.

861 de romani au aflat anul trecut ca au boala Lyme. Pentru ca sunt mult prea multe cazuri, autoritatile incep sa ia masuri, destul de tarziu ce-i drept. E plin deja orasul de capuse.

Actiunea de dezinsectie a inceput in aceasta dimineata, in Sectorul 2 al Capitalei. 21 de parcuri au fost stropite cu solutie impotriva capuselor. In mod normal, operatiunea ar trebui repetata in maxim 30 de zile, dar in cazul in care vremea este ploioasa, actiunea trebuie reluata mult mai repede.

Intepatura unei capuse poate produce febra butonoasa si boala Lyme. In cazul celei din urma apar tulburari neurologice greu de depistat. Actorul Serban Ionescu este unul dintre cei chinuiti in prezent de aceasta maladie.

Printr-o experienta cumplita a trecut si Anca Moscu. Medic veterinar de profesie, a fost intepata in urma cu opt ani. I s-au facut zeci de analize. A crezut ca are leucemie sau scleroza multipla, pana cand medicii sa-i depisteze boala cu o mie fete.

Si la Sibiu au fost 362 de cazuri de boala Lyme, cu 52% mai multe ca in 2010. Iar cifrele tot cresc.

Daca aveti acest ghinion, mergeti la medic! In cazul in care aveti animale de companie, vaccinati-le.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO