Două femei din Ucraina au pus pe jar, joi dimineață, toate echipajele de poliție din Galați.

Cele două ucrainence au traversat frontiera de stat fără să oprească pentru controlul documentelor, iar polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea lor.

Polițiștii locali din Galați au observat o mașină care circula haotic prin oraș și au încercat să o oprească, dar fără succes. Abia după intervenția unui alt echipaj, care a reușit să blocheze autoturismul, cele două femei au putut fi reținute.

Aurelia Matei, purtător de cuvânt al Poliției Locale Galați:Polițiștii locali au trecut la urmărirea mașinii și au reușit să o blocheze cu ajutorul unui al II-lea echipaj de poliție în zona falezei superioare. S-a trecut la identificarea și legitimarea persoanelor din autoturism, după care persoanele în cauză au fost predate organelor competente.

Se pare că cele două femei, în vârstă de 54 și 33 de ani, au profitat de un moment de neatenție și au reușit să treacă de autoritățile de frontieră, fără să mai oprească pentru control. Când le-au văzut, polițiștii de frontieră au pornit pe urmele lor dar au avut nevoie și de ajutorul celor de la Poliția Locală.

Mădălina Carp, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Galați: În punctul de trecere a frontierei Galați rutier, un autovehicol înmatriculat în Ucraina nu a oprit la controlul de frontieră. S-a luat legătura cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova în vederea stabilirii identității pasagerilor, stabilindu-se că sunt 2 femei din Ucraina.

În cele din urmă, cele două femei au fost reținute. Ele au fost preluate de polițiștii de frontieră, iar la această oră sunt audiate.