Directoarea DSP Gorj a fost demisă. Precizările Ministerului Sănătății

Ultima actualizare: 28-02-2020 17:37

Victor Costache, ministrul Sănătății, a decis astăzi demiterea directorului Direcției de Sănătate Publică Gorj, Ivanov Carmen în cadrul videoconferinței organizate cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoiu.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, transmite Ministerul Sănătății.

Victor Costache a convocat vineri dimineață o videoconferință de urgență cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și municipiul București cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19.

Au fost verificate respectarea procedurilor, privind instituirea carantinei și a măsurilor de autoizolare la domiciliu.

De asemenea, se pare că șefa DSP Gorj a făcut mai multe greșeli. Nu a colaborat cu epidemiologii și le-a interzis acestora să lucreze la ancheta epidemiologică.

În Gorj au fost detașați patru epidemiologi, din Maramureș, Sibiu, Alba și Argeș. A fost trimis și corpul de control: patru persoane, dintre care doi epidemiologi.

Aceștia urmează să reia ancheta epidemiologică.

A catalogat greșit contactele, mai exact ea a stabilit cine a fost contact direct și a transmis mai departe datele greșit.

Șefa DSP ar fi mințit că persoanele suspecte de coronavirus sunt în carantină, apoi că sunt în izolare la domiciliu. Ulterior, aceștia au fost găsiți stând câte șapte sau opt într-o cameră, deși ar fi trebuit să stea izolați, câte o persoană în cameră.

Carmen Ivanov era director economic al DSP și este detașată pe funcția de director general.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO