Dinu Patriciu isi vinde yachtul, considerat un paradis plutitor, pentru 44 de milioane de euro

Ultima actualizare: 25-02-2013 00:33

Ambarcatiunea de lux isi asteapta cumparatorii in Insula Saint Martin, din Caraibe, desi omul de afaceri s-a bucurat de ea numai doi ani. Dinu Patriciu se afla in plin divort, sotia ii cere jumatate din avere, iar unele dintre firme sale au datorii mari.

Acum doi ani, intr-o zi calduroasa, pe santierul naval CRN din Ancona, la Adriatica, yachtul lui Dinu Patriciu primea botezul. Darlings Danama era lansat la apa. Nava a navighat sub pavilion Isle of Man, iar numele ei s-ar traduce "dragele mele Dana, Ana, Maria", dupa sotia si fetele omului de afaceri.

Acum, Darlings Danama isi asteapta cumparatorii intr-un port al insulei Saint Martin din Caraibe, pentru 44 de milioane de euro, fara TVA. Yachtul e ancorat la distanta mica de vila de vacanta a lui Patriciu.

Datele tehnice ale ambarcatiunii sunt impresionante: 60 de metri lungime, zece latime, lift interior, sase apartamente si zece cabine ale echipajului.

Valoarea acestei bijuterii nautice iese insa la iveala abia cand vedem interioarele desenate de doi arhitecti romani, stabiliti in Franta.

Practic, in interior acestia au reprodus apartamentul din Bucuresti al omului de afaceri. Decorul este minimalist, cu influente Art-Deco. Nu lipsesc lacul, oglinzile si lumina indirecta. Grija pentru detalii merge pana la design-ul fluid al cuverturilor de pe canapele, facute la comanda.

Acum, paradisul plutitor inzestrat cu electronice de ultima ora, jet ski-uri si operat de un echipaj de 16 marinari este dezvaluit de brokerii care vand nava.

"In domeniul acesta barcile sunt vandute uneori atat de repede ca nici nu ajung la primul proprietar. Intotdeauna este un motiv la mijloc. In cazul acesta proprietarul este de undeva din Est, dar trebuie sa verific. Nu stiu de ce il vinde, pot sa verific, dar cred ca pentru moment nu e atat de important", spune Axel Ats, broker la Ocean Independence.

Pana isi gaseste un nou proprietar, Darlings Danama poate fi inchiriat cu 350.000 de euro lunar.

Yachtul pare sa fie ultima dintre proprietatile scoase la vanzare de Dinu Patriciu. Deja s-a aratat dispus sa renunte la cele patru aeronave care au costat si 12 milioane de dolari, dar pot fi cumparate la jumatate.

Potrivit agentiei Mediafax, o cladire de birouri din Bucuresti a fost vanduta pentru 60 de milioane de dolari, iar 80 dintre tablourile sale sunt gajate. Dinu Patriciu detine in colectie si panze care sar de 100 de mii de euro: Tonitza, Grigorescu, Luchian, Tuculescu.

Patriciu trece prin cea mai grea perioada a sa. A intentat divort dupa 18 ani de casnicie, iar sotia vrea jumatate din avere. Numai taxa de timbru pe care ar trebui sa o plateasca Dana Patriciu este de 70 de milioane de euro. Ea a cerut instantei sa fie scutita de plata uriasa.

Miliardarul este in convalescenta, dupa transplantul de ficat suferit anul trecut intr-o clinica din Milano.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!