Cutremur cu magnitudinea de 7,3 în Indonezia. Localnicii, în alertă maximă

Ultima actualizare: 29-12-2021 22:58
cutremur, indonezia
earthquake.usgs.gov

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7,3 a lovit, miercuri, Indonezia, și a pus în alertă localnicii de pe insulele din jur, potrivit express.co.uk.

Cutremurul extrem de puternic a lovit Kepulauan Barat Daya, la aproximativ 113 km nord-est de Timorul de Est. Seismul s-a produs la ora locală 3.25, la o adâncime de 200 km, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean (EMSC).

În urma cutremurului, nu a fost emisă o alertă de tsunami pentru insulele din jur.

Impactul cutremurului a fost resimțit până la 600 km distanță, în Darwin, capitala Teritoriului de Nord din Australia.

Aproximativ 1.700 dintre locuitorii săi au declarat că au simțit cutremurele la începutul zilei, potrivit Geoscience.

Site-ul Volcano Discovery a precizat că, pe baza datelor seismice preliminare, cutremurul a fost resimțit de majoritatea persoanelor din zona epicentrului.

Indonezia, lovită de cutremur și pe 14 decembrie

Un alt cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade s-a mai produs și în urmă cu două săptămâni, dar în estul Indoneziei, provocând panică, dar nu au fost raportate decese sau pagube majore.

Epicentrul a fost în Marea Flores, la nord de provincia Nusa Tenggara de Est. Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a plasat epicentrul la o adâncime de 18,5 kilometri (11 mile), la aproximativ 100 de kilometri nord de orașul Maumere din Insula Flores, unde locuiesc peste 80.000 de persoane, conform The Japan Times.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO