Cum arata celula din penitenciarul supraaglomerat in care Becali isi va petrece urmatorii doi ani

Ultima actualizare: 10-06-2013 06:46

Penitenciarul Jilava va fi noua casa a lui Gigi Becali. Acolo va ajunge finantatorul Stelei daca nu reuseste sa amane incarcerarea, asa cum au cerut vineri avocatii sai.

Totusi, daca are noroc, Becali poate primi 3 luni de libertate, ca sa-si puna la punct afacerile. Apoi se va intoarce la inchisoare, dar nu la Rahova, ci la Jilava.

Gigi Becali isi va petrece urmatorii doi ani din viata la Jilava. Acum, penitenciarul este supraaglomerat. Sunt camere si cu 30 de paturi, suprapuse cate trei, asa ca detinutii stau foarte inghesuiti. Totusi, camerele pe care le-am vizitat erau proaspat vopsite, parca pregatite pentru detinutul care urmeaza sa vina.

Saltelele paturilor sunt tari, iar Gigi Becali nu va avea posibilitatea sa isi aduca din afara una noua. Nici pernele nu sunt tocmai confortabile.

Nu toate celulele au grupuri sanitare proprii.

Daca Gigi Becali va avea norocul sa stea intr-o camera dotata cu baie, s-ar putea sa nu poata sa faca dus atunci cand vrea, pentru ca un mit spune ca apa calda curge aici 10 minute pe zi.

In schimb, camera intima, unde Becali s-ar putea vedea cu sotia odata la 3 luni, are un dus la care apa calda curge in permanenta.

In camera intima s-ar putea intalni cu sotia si sa petreaca doua ore. Insa, se pare ca acest lucru nu se va intampla pentru ca Becali i-a interzis sotiei sa vina sa-l viziteze

Gigi Becali va manca impreuna cu ceilati detinuti, in cantina. Va putea totusi sa faca si comenzi speciale prin intermediul magazinului din penitenciar.

Timpul de recreere il poate petrece la sala de sport, amenajata chiar de un stelist, sau intr-un atelier de creatie.

Jilava are un prost renume printre detinuti, pentru ca apa de la robinet curge plina de rugina, sunt gandaci si locuri insuficiente. Totusi, tocmai s-au facut investitii si va fi inaugurat un nou bloc alimentar, o spalatorie, se renoveaza cateva sectii si se construieste o biserica. Si vorbitorul, spatiul unde detinutii se intalnesc cu vizitatorii, este modernizat.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO