Filmul tragediei în care un controlor a murit în timp ce dirija traficul aerian

15-10-2019 19:52

Un controlor de trafic aerian din București a murit luni în timpul serviciului, chiar în momentul în care dirija traficul aerian.

Bărbatul, a fost înlocuit imediat, de un coleg. Din păcate, medicii SMURD care au fost chemați în ajutor nu l-au mai putut salva.

Tragedia s-a produs în jurul orei 18.00, când controlorul de trafic în vârstă de 49 de ani se afla chiar în clădirea Romatsa din Bucureşti era în plină tura.

Dirija câteva avioane din spaţiul aerian al României, s-a simţit rău şi a cerut să fie înlocuit. Înlocuirea s-a produs imediat, un alt controlor i-a luat locul pe scaun, astfel că avioanele ţinute sub observaţie şi care primeau indicaţii de la bărbat nu au fost puse în pericol, spun surse din Romatsa. Asta deşi momentul era unul extrem de aglomerat pe cerul României.

La faţa locului a sosit un echipaj SMURD care din păcate nu a putut face nimic pentru că situaţia pacientului s-a înrăutăţit brusc. Din primele informaţii, ar fi suferit un infarct.

Bărbatul avea 2 copii şi era controlor de trafic aerian de 27 de ani. Meseria sa este recunoscută ca fiind una dintre cele mai stresante din lume pentru că orice greşeală înseamnă tragedii aviatice de proporţii.

Autorităţile au anunţat o anchetă pentru a stabili cauzele morţii. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO