Continuă ancheta după tragedia de la Piatra Neamț. Procurorii vor face un experiment judiciar

Ultima actualizare: 19-11-2020 14:23

Ancheta care vizează tragedia din Piatră Neamț se extinde. Procurorii vor verifica mai multe aparate și vor face un experiment judiciar, la fel ca în cazul Maternității Giulești - adică vor încerca să reconstituie incendiul.

Pe de altă parte, la Spitalul Județean, a fost confirmată identitatea ultimelor trei victime. Noua conducere a unităţii medicale se repliază și pentru a face față valului de noi pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Rând pe rând, apropiaţii şi rudele celor zece pacienţi care au murit în incendiul de la Spitalul Judeţean Neamţ vin să le ridice trupurile.

În Iași, acolo unde au fost mutați ceilalți bolnavi cu COVID-19, o supraviețuitoare a tragediei a pierdut lupta cu boala.

Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași: "Este vorba de o femeie în vârstă de 72 de ani, care avea şi alte comorbiditati.”

În tot acest timp, anchetatorii caută răspunsuri. La Institutul de Securitate Minieră şi Protecţie Antiexploziva din Petroşani va fi expertizat injectomatul de la care s-ar fi aprins costumul de protecţie al unei asistente medicale şi ventilatorul şi monitorul.

Iar după aceasta expertiză, specialiştii din Petroşani vor încerca să facă şi un experiment judiciar şi să reconstituie focul infernal de la salonul de Terapie Intensivă, aşa cum au făcut-o în alte două cazuri dramatice - Maternitatea Giuleşti şi Clubul Colectiv.

Activitatea spitalului trebuie urgent deblocata, pentru că vin tot mai mulţi pacienţi. Noul manager a adus 4 containere speciale, care sunt în curtea spitalul şi ajuta la triaj.

Unitatea are acum 8 paturi de Terapie Intensivă. Un număr insuficient dacă ne gândim ca în Spitalul Judeţean Neamţ sunt acum internaţi aproape 350 de bolnavi de COVID.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO