Comisia Europeana va ancheta "Cazul Elodia", dupa ce Cristian Cioaca a reclamat o serie de abuzuri

Ultima actualizare: 04-04-2014 06:58
cazul ELodia

La cererea lui Cristian Cioaca, Comisia Europeana va analiza "Dosarul Elodia", dupa ce politistul s-a plans catre Parlamentul European de abuzurile care au dus la anchetarea si condamnarea sa.

Cioaca a fost informat, saptamana trecuta, ca petitia inaintata de el a fost acceptata de Parlamentul European, urmand ca cei de la Comisia Europeana sa analizeze toate datele din dosar, potrivit Ring.

"Stimate domn, doresc sa va informez ca petitia dumneavoastra a fost examinata de Comisia pentru Petitii, care a decis ca problemele semnalate de dumneavoastra sunt admisibile, in conformitate cu Regulamentul de Procedura al Parlamentului European, in masura in care subiectul se incadreaza in domeniile de activitate europene", se arata in raspunsul primit de Cioaca.

"Comisia a inceput examinarea petitiei si a decis sa solicite Comisiei Europene efectuarea unei anchete preliminare privind diferitele aspecte ale problemei. Comisia va continua examinarea petitiei dumneavoastra de indata ce va intra in posesia informatiilor necesare", se mai arata in raspunsul la petitie.

Maria Vasii, avocata lui Cioaca, a explicat ca aspecte care nu au fost luate in seama in Romania, la Comisia Europeana au dus la declansarea unei anchete.

"Imi exprim satisfactia ca petitia pe care am transmis-o Comisiei Europene va duce la o solutie corecta in cazul clientului meu si, in acelasi timp, va duce la responsabilizarea celor chemati sa intrumenteze un dosar penal in sensul de a conduce ancheta potrivit normelor legale. Ma astept ca procedurile penale sa fie respectate cu rigurozitate si arbitrariul sa fie inlaturat din actul de justitie. Toatea aspectele semnalate Parlamentului European au fost invocate in fata instantelor nationale.

Repet, imi exprim o deplina satisfactie datorata acestei constatari de admisibilitate a plangerii. Ceea ce in tara a fost nesocotit, in fata Comisiei Europene a dus la declansarea acestei anchete. Asteptam cu deplina incredere rezultatul acestei anchete. Acesta nu poate conduce decat la o lamurire a cazului cientului meu si, implicit, la o judecata corecta in fata instantei nationale", a spus avocata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO