Bărbatul de 42 de ani, din județul Cluj, care anul trecut și-a ucis bunica, a primit pedeapsa maximă pentru omor calificat: 25 ani de închisoare.

Magistrații Tribunalului Cluj au avut în vedere și comportamentul individului care, la acea vreme, și-a torturat victima și a dat dovadă de o cruzime greu de descris.

Totul s-a petrecut la începutul lunii noiembrie anul trecut, în comuna Feleacu, la 10 kilometri de Cluj-Napoca.

Bărbatul nu era căsătorit, nu avea un loc de muncă și locuia împreună cu bunica lui, care l-a crescut și ocrotit de mic. Biata femeie, de 93 de ani, încerca tot mai des să-l îndrume pentru a-și face un rost în viață pentru a putea să se descurce, dar la un moment dat sfaturile ei l-ar fi înfuriat teribil pe nepot.

Potrivit datelor din rechizitoriu, acesta și-ar fi bătut bunica cu sălbaticie, după care a lovit-o cu o arma alba de mai multe ori, până ce victima a murit.

Cu o nonșalanță ieșită din comun, individul a așteptat lângă trupul fără viață până când au ajuns criminaliștii la fața locului. La acel moment până și anchetatorii au fost îngroziți când au intrat în locuința, din cauza imaginilor macabre.

Sentinta de 25 de ani de închisoare nu este definitivă.