Cine este "Doctorul Atomic", cel mai in varsta absolvent de Medicina din lume. Are 66 de ani si a terminat facultatea la Iasi

Dată publicare: 25-06-2015 13:17
Dată actualizare: 28-06-2015 07:01


Cel mai in varsta absolvent de Medicina din Romania este un singaporez de 66 de ani, care si-a sarbatorit miercuri reusita, la Iasi.

Supranumit Doctorul Atomic, a fost laudat de profesori si colegi, iar sotia, maritata cu el de peste 3 decenii, a venit tocmai din Australia ca sa-l felicite. Proaspatul medic sustine cu mandrie ca ar fi chiar cel mai varstnic absolvent de medicina din lume.

Joi dimineata, in sala de ceremonie, printre sute de studenti, l-am gasit pe absolventul numit de toti colegii - Atomic. A imbracat cu emotie roba si si-a pus toca pe cap, pregatit sa-si primeasca diploma. La 66 de ani, este doctor in toxicologie, specialist in stiinte agricole si acum, absolvent al Facultatii de Medicina Generala din Romania.

Atomic Leow, student la medicina: "Am asteptat 6 ani si in sfarsit am terminat, acesta este a 6-a mea diploma. Sunt cel mai in varsta absolvent de medicina din lume. Am fost inregistrat in Cartea Recodurilor din Malaezia si in Cartea Recorducilor din Eli. Un doctor indian a absolvit la 64, dar eu am 66 si l-am batut cu 2 ani, aici, in Romania! "

In aceasta zi festiva, i-a fost alaturi sotia, venita special din Australia. Povesteste ca in cei 31 de ani de casnicie, perioada studentiei lui romanesti a fost cea mai lunga despartire.

Lee Ping, sotia: "Sunt foarte bucuroasa si mandra de el. A fost o decizie importata si cand mi-a zis ca vine aici am fost socata si surprinsa, dar el a vrut neaparat sa vina aici."

Prietenii si profesorii de la Iasi au doar cuvinte de lauda la adresa lui:

Haris Kotronis, prieten: "Doctorul Leow este legenda anului nostru. Cu totii il admiram ca persoana si ca student."

Cristina Ghiciuc, conferentiar farmacologie Facultatea de Medicina: "Nu am mai avut un student cu varsta dansului, dar cred ca asta nu are importanmta daca vrei sa-si atingi obiectivul in viata. Il felicit ca a avut curajul sa inceapa o facultate asa de dificila si a muncit cot la cot cu colegii lui."

Doctorul, care are doua fiice, dintre care una a terminat si ea medicina in Australia, spune ca are planuri mari de viitor si nici nu se gandeste sa iasa la pensie.


VIDEO PROTVPLUS.RO