Ce spune purtătorul de cuvânt BOR despre cazul preotului Răducă. Prodecanul a demisionat


Ultimul update: Miercuri 24 Iulie 2019 17:45
Data publicarii: Miercuri 24 Iulie 2019 17:02
Categorie: Stiri actuale

Prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, preotul Vasile Răducă, a făcut la postul de radio al Patriarhiei Române, o serie de afirmaţii controversate despre cum interpretează el relaţiile intime sau despre condiţia femeii musulmane.

Într-o emisiune în direct cu ascultătorii la radio Trinitas, preotul Vasile Răducă a fost întrebat dacă un copil apărut în urma unui viol este tot un dar de la Dumnezeu. Profesorul a răspuns: "dacă a apărut un copil dintr-un viol, atunci violul a fost consimţit şi că Biserica nu susţine avortul, aşa că un astfel de copil trebuie păstrat şi luat tot ca pe un dar de la Dumnezeu."

Miercuri, preotul a explicat mai clar ce a vrut să spună: „Datorită statisticilor, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. În SUA s-au făcut asemenea statistici şi s-a constat că la 1000 de violuri, numai 1 sau 2 se soldează cu graviditate. Prin urmare, nu a fost formularea mea, e formularea dintr-o lucrare de specialitate, dacă se întâmplă să apară un copil dintr-o situaţie de viol, acel viol a fost un viol consimţit”.

În aceeaşi emisiune, când a fost întrebat de o ascultătoare ce să facă, în privinţa relaţiei pe care fiica ei o are cu un musulman, Preotul Răducă i-a spus să se roage să se despartă, şi a subliniat că: "Vă rog să rețineți că, în Islam, femeia este considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului"

În urma acestor afirmaţii, puse în atenţia publicului de "Pagina de media", rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru i-a cerut demisia din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie.

În jurul orei 17:00, Universitatea din Bucureşti a anunţat că profesorul Vasile Răducă și-a depus demisia din funcția de prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul”. Urmează ca decanul facultății, prof. Ioan Moldoveanu, să înainteze rectorului Mircea Dumitru nominalizarea prodecanului care va prelua atribuțiile deținute până astăzi de prof. Vasile Răducă.
 

Prodecan şi chiar fost decan interimar al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Bucureşti, preotul Vasile Răducă este profesor universitar doctor şi le preda studenţilor, disciplina teologie morală, dar şi bioetică.

Confruntat cu o serie dura de critici, preotul a mărturisit că formulările "neadecvate" au fost pe fondul oboselii din acea zi. „Am reuşit să scap anumite cuvinte pe care nu le-aş fi scăpat în altă situaţie”, a spus el.

Până în acest moment reprezentanţii Patriarhiei Române nu au avut nicio reacţie publică despre acest subiect. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a transmis însă ca Postul de radio Trinitas se delimitează complet de afirmaţiile preotului Răducă, întrucât acestea sunt puncte de vedere strict personale şi nu reprezintă poziţia oficială a Patriarhiei şi a Facultăţii de Teologie. Este pentru prima dată în istorie când postul de radio al Patriarhiei e sancţionat de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

 

Preotul Vasile Răducă, nouă reacție după declarațiile despre viol și musulmani
Preotul Vasile Răducă, nouă reacție după declarațiile despre viol și musulmani
Declarații halucinante făcute pe bandă de preotul Vasile Răducă despre viol și musulmani
Declarații halucinante făcute pe bandă de preotul Vasile Răducă despre viol și musulmani
Declarații controversate ale prodecanului Facultății de Teologie despre femei și viol
Declarații controversate ale prodecanului Facultății de Teologie despre femei și viol
VIDEO PROTVPLUS.RO
jazz pe acoperis
Jazzul a fost la înălțime în Ploieşti. Concerte pe acoperiș, în aer liber
Glumă proastă la 112. Zeci de polițiști și jandarmi au căutat 8 ore tânăra ”sechestrată”
Fifor anunţă o OUG prin care şefii din MAI să aibă mandate pe perioadă determinată
Tânără căutată în Capitală, după ce a sunat la 112 şi a anunţat că e ţinută cu forţa
Ministerul Apărării continuă recrutarea şi în septembrie. Armata are nevoie de soldaţi
Tinerii care s-au îndrăgostit pe litoral. ”Arată bine, e frumoasă, deșteaptă”
Bunea Stancu
Fostul şef al CJ Brăila, condamnat la 3 ani şi 8 luni, a fost eliberat după nici 2 luni
Incidente dese cu trotinetele, care au ajuns până și pe autostradă. Ce reguli se pregătesc
”Culoarul înecaților” de pe litoral a mai făcut o victimă. Salvamarii, și ei în pericol
BIAS 2019. Spectatorii pot admira noul ATR-72, care va intra în flota TAROM
Judecătorul Cristi Danileț: Un magistrat nu poate fi ministru, asta a decis recent CCR
O femeie din Târgu Mureș are grijă de 55 de maimuţe. "Tot timpul ești băgat în priză"