Ce le mai promite Firea bucureştenilor: oaze, muzeu interactiv, poate chiar şi apă caldă

Ultima actualizare: 18-06-2020 19:51

Bucureștenilor li se promite un muzeu al copiilor, căldură în calorifere și spații de promenadă.

Toate vin de la primarul Capitalei, acum la final de mandat. Asta în condițiile în care multe promisiuni făcute la început de mandat au rămas doar promisiuni: traficul în București este înfiorător, orașul este poluat și iarna trecută mii oameni nu au avut căldură în apartamente.

7 minute de promisiuni

 

În 7 minute, primarul Firea a înșirat în fata consiliului general o listă cu multe promisiuni. Deschiderea a fost făcută cu vestea că, în sfârșit, primăria a depus documente pentru a lua bani europeni pentru reabilitarea conductei de termoficare.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: 300 de milioane de euro pentru reabilitarea a 200 de km de rețea de termoficare. În București nu va mai fi o problemă furnizarea agentului termic, așadar apa caldă și căldură pe timpul sezonului rece.”

Bani au fost de-a lungul vremii pentru a rezolva această problemă, dar primăria nu a fost în stare să-i acceseze. Încă de la începutul anului trecut, fostul comisar european pentru dezvoltare regională atrăgea atenția că pierdem finanțarea.

Autoritățile române ne-au anunțat că proiectul de termoficare din București este mult întârziat”, spunea fostul comisar european, Corina Crețu.

Iarna trecută, mii de bucureșteni au stat fără căldură din cauza conductelor care au crăpat. Și cu siguranță se va întâmpla și iarna viitoare întrucât o să dureze până când primăria o să și folosească finanțarea pentru reparații.

Când ar urma să se deschidă un muzeu pentru copii

 

O altă promisiune făcută astăzi pentru bucureșteni, un muzeu al copiilor.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: Deschidem în această toamnă muzeul copiilor. În această perioadă de vară se vor organiza un concurs de soluții și vom avea și noi în București un muzeu interactiv, digitalizat.”

Iar cine nu vrea la muzeu se poate plimba pe promenada fântânilor, alt proiect pentru distrarea bucureștenilor.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: Vor fi oaze ocupate de zone culturale, terase, rulote cu suveniruri și de asemena artiștii populari vor putea expune și să și vândă.”

Digitalizarea spitalelor, bani pentru testarea de Covid a jurnaliștilor, farmaciștilor și sportivilor, dar și scutiri de taxe pentru cei care au terasele instalate pe spațiul primăriei, sunt alte măsuri anunțate în grabă de primar.

Cum alegerile sunt aproape, astfel de promisiuni o să tot vedem în perioada următoare. Rămâne de văzut câte vor fi și înfăptuite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO