Ce a făcut Regina Elisabeta a II-a în prima duminică după moartea Prințului Philip

Dată publicare: 12-04-2021 22:28
Dată actualizare: 12-04-2021 22:35


Regina Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a este în doliu după ce și-a pierdut soțul, vineri dimineață. În prima zi de duminică după decesul Prințului Philip, ea a participat la o slujbă privată, potrivit presei britanice.

Regina a participat duminică la o slujbă privată la Castelul Windsor, unde s-a rugat pentru Prințul Philip. Ea nu a fost însă și la capela unde a fost depus sicriul ducelui de Edinburgh.

Duminică după-amiază, ea i-ar fi scos la plimbare în curtea castelului pe cei doi cățeluși din rasa corgi - Muick și Fergus - pe care i-a primit în februarie, când Ducele de Edinburgh era internat în spital.

Monarhul nu s-a alăturat familiei sale, care a participat la slujba de duminică la Capela Regală.

Prințul Andrew, Ducele de York, a declarat că: „Regina, așa cum te-ai aștepta, este o persoană incredibil de stoică. Ea a spus că (decesul Prințului Philip) a lăsat un gol imens în viața ei, dar noi, familia, cei apropiați, ne adunăm pentru a ne asigura că suntem acolo pentru a o susține”.

Înmormântarea Prințului Philip va avea loc în data de 17 aprilie, la Castelul Windsor. Prințul Philip al Marii Britanii nu va avea o înmormântare de stat, iar trupul său nu va fi depus public pentru cetățenii Marii Britanii care vor să ofere un ultim omagiu. Această decizie a fost luată pentru a fi respectate măsurile de prevenire a infectării cu Covid-19.

Doar 30 de persoane vor avea voie să participe la funeralii, ca urmare a restricțiilor dure impuse în contextul pandemiei.

Sursa: Express


VIDEO PROTVPLUS.RO